Crumble cu piersici si caise

de anca_rm in Prajituri, 18 Iun 2015 | 546 vizualizari

 

Am tot vazut si auzit de crumble , dar parca nu prea imi venea sa incerc . Mi-a fost frica ca o sa ramana aluatul necopt . Dar mi-am luat inima in dinti si am pus de um crumble .
Este o prajitura plina de aroma , un dulce usor de preparat , la indemana oricui si minunat servit cu o crema de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • -600 gr piersici si caise
  • -2 linguri zahar brut
  • -200 gr faina
  • -100 gr unt
  • -100 gr zahar brut
  • Pt crema:
  • -250 ml lapte
  • -3 galbenusuri
  • -3 linguri zahar
  • -jumate pastaie vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu piersici si caise:

Pregatim o forma de tarta cu diametru 20 cm . Fructele le spalam si le taiem in sferturi . Le asezam in forma de tarta astfle incat sa acopere toata suprafata . Presaram deasupra 2 linguri de zahar .

Acum suntem gata sa facem aluatul sfarmicios de deasupra . Intr-un vas punem untul , faina si zaharul si cu varful degetelor framantam pana cand avem un aluat care seamana cu pesmetul .

Aceste firmituri le punem peste fructe , nivelam usor si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand devine usor auriu deasupra., asta se va intampla in aproximativ 40 minute.

Pana se coace vom face o crema de vanilie care ii da o nota aparte si savoare.

Crema :

Galbenusul de la 3 oua il frecam cu zaharul , adaugam laptele si jumate de pastaie de vanilie cu seminte cu tot. Punem la foc mic si amestecam pana cand se face ca o smantana mai groasa . Daca o sa amestecati cu telul para aceasta crema va fi foarte aerata .

Crumble il scoatem din cuptor , se lasa 10 minute si apoi se poate servi .

Este bun cald dar si rece.

 

 

 

TIPS-URI

1

inlocuiti fructele cu ce doriti , ideea este sa acopere fundul vasului

RETETA IN IMAGINI

Crumble cu piersici si caise-0
Crumble cu piersici si caise-1
Crumble cu piersici si caise-2
Crumble cu piersici si caise-3
Crumble cu piersici si caise-4

COMENTARII (16)

Rocsi 1

18.06.2015, 21:02

Bun, bun este!

Catalina L 1

18.06.2015, 21:05

foarte bun

MOKUSKA 1

18.06.2015, 21:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04