Crumble cu prune

de -Miti- in Prajituri, 18 Aug 2011 | 3292 vizualizari

 

Iar o reteta buna la dieta!
Vroiam un desert rapid cu fructe, dar fara multe calorii,deci fara unt sau prea mult zahar si am decis ca un crumble ar fi perfect. Poate va pricepeti voi mai bine la traducere ca eu m-am impotmolit si oricum cred ca mai bine suna varianta din engleza. Crumble-ul este un desert rapid care are la baza fructe, iar topping-ul este un amestec din faina,fulgi de ovaz, putin unt,putin zahar,diferite arome. Toppingul poate fi versatil si se pot adjusta ingredientele dupa gustul sau nevoile fiecaruia. Eu am ales sa fac fara unt de data aceasta si chiar nu i-am simtit lipsa.
Si fiindca mi-am adus aminte de Gabyta si a ei provocare particip cu aceasta reteta la Provocarea lunii august "Dulce Romanie 2011" . Vedeti ca este un topic deschis,mai aveti timp sa participati,chiar daca nu aveti blog.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de prune
  • 2 linguri de faina
  • 4 linguri de fulgi de ovaz
  • 1 lingurita de scortisoara Kotanyi
  • 4 linguri sirop de artar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune:

 Preparare Crumble cu prune

Se spala prunele,se taie in jumatate si se scot samburii. Se aseaza in tava ,eu am folosit-o pe cea de la Decorix si o recomand cu drag,are un inel care face usor transportarea tavii la cuptor fara a fi in pericol de a varsa.

Se amesteca restul ingredientelor si se pun deasupra prunelor.

Se tin la cuptor (am uitat sa cronometrez) cam 30 de minute sau pana prunele incep sa se inroseasca si sa se inmoaie.

Se serveste calda sau rece,asta daca o mai prindeti rece ca se duce cam repede.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crumble cu prune 121078
retete culinare - Crumble cu prune 121405
retete culinare - Crumble cu prune 121406
retete culinare - Crumble cu prune 121407

COMENTARII (19)

-Miti- 1

19.08.2011, 00:25

cred ca numai eu mai bantui

Mihaela11_jo 1

19.08.2011, 09:53

Panacris 1

30.08.2012, 12:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D