Crumble cu prune

de Angelina_Elena in Prajituri, 4 Sep 2012 | 1142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prune
  • scortisoara
  • 4 lingurite zahar
  • Crumble:
  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • Sos de vanilie:
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune:

Pentru Crumble: punem intr-un vas faina, zaharul, untul si framantam un aluat faramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim prunele.

Spalam prunele, le scoatem samburii, le taiem in patru si le aseazam in formele de silicon tapetate cu putin unt.

Deasupra presaram zahar si putina scortisoara.

Scoatem aluatul din frigider, iar cu ajutorul degetelor formam firimituri care se presara peste prune.

Dam formele la cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste deasupra.

Cat timp se raceste crumble-ul pregatim sosul de vanilie:

Intr-un ibric punem 300 ml lapte la fiert.

Intr-un bol punem amidonul, galbenusul si zaharul. Amestecam si turnam deasupra laptele ramas (50 ml). Omogenizam.

Cand laptele a inceput sa fiarba, luam ibricul de pe foc, turnam compozitia de amidon cu zahar, galbenus si lapte, amestecam continuu si punem din nou sa fiarba la foc mic.

La sfarsit adaugam esenta de vanilie.

Servim crumble-ul cu sos de vanilie deasupra...o nebunie de arome!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Crumble cu prune-0
Crumble cu prune-1

COMENTARII (46)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

04.09.2012, 20:59

Iri, de ce numai din priviri?

adry88

adry88 1

06.09.2012, 11:59

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

06.09.2012, 12:04

Eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12