Crumble cu prune si cardamon

de -Miti- in Dulciuri, 3 Oct 2014 | 576 vizualizari

 

Un desert delicios si rapid.

 

INGREDIENTE

  • fulgi (ovaz, grau sau secara)
  • o jumatate de kg de prune
  • 1/4 - 1/2 lingurita cardamon macinat Kotanyi
  • 1 lingura zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune si cardamon:

Puteti folosi un singur fel de fulgi sau un amestec, in cazul de fata am folosit fulgi de grau si ovaz.

Prunele se curata, se spala si se scot samburii. Se aseaza prunele intr-o tava.

Fulgii de ovaz se amesteca impreuna cu zaharul si cardamonul. Pe acesta il puteti adauga dupa gust, la mine a fost o jumatate de lingurita. Eventual puteti adauga si o lingura de unt, dar e optional. Acest amestec se pune deasupra prunelor si se da tava la cuptorul preincalzit.

Se tine la cuptor cam 20-30 de minute sau pana cand prunele s-au inmuiat (depinde de ce fel de prune folositi).

Se serveste cald sau rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Crumble cu prune si cardamon-0
Crumble cu prune si cardamon-1
Crumble cu prune si cardamon-2

COMENTARII (30)

Anett

Anett 1

04.10.2014, 11:21

hmmm crumble aromat si buuun

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

04.10.2014, 21:51

Mutulica

Mutulica 1

05.10.2014, 11:54

Imi place , da sa stii , nu intram atat de atent daca nu vedeam doua elemente demne de cuvinte incrucisate pentru unul ca mine:crumble si cardamon.O zi buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!