Crumble cu rubarba

de Anamaria Cook in Dulciuri, 29 Mai 2015 | 637 vizualizari

 

Perioada asta a anului este preferata mea cand soarele straluceste diz de dimineata, gasesti pomi infloriti la tot pasul si cerul gri de iarna a disparut demult.

 

INGREDIENTE

  • 10 fire de rubarba
  • 4 linguri de apa
  • 8 linguri de zahar
  • Pentru crumble:
  • 200 g faina
  • 110 g unt
  • 110 g zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu rubarba:

Spalati si taiati rubarba in bucati cam de un deget lungime, apoi asezari intr-o tava de cuptor, stropiti cu apa si presarati zaharul. Puneti in cuptorul incins la 180 C/gaz 4 pentru 15 de minute.    

Intre timp faceti crumbel-ul:

Intr-un castron amestecati faina cu untul si zaharul brun pana ce formati un aluat foarte faramicios, sub forma de firimituri. Cand cele 15 de minute au trecut, scoateti din cuptor, presarati firimiturile de aluat peste rubarba si puneti innapoi in cuptor pentru inca 45 de  minute. Serviti calda sau rece cu frisca lichida.


POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crumble cu rubarba 383116
retete culinare - Crumble cu rubarba 383117
retete culinare - Crumble cu rubarba 383118
retete culinare - Crumble cu rubarba 383119
retete culinare - Crumble cu rubarba 383120

COMENTARII (8)

dantes 1

30.05.2015, 10:58

Bun!

poa 1

30.05.2015, 21:41

Buna !!!

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55