Crumble de mere

de simona72 in Dulciuri, 12 Mar 2013 | 2962 vizualizari

 

Crumble este un desert rapid englezesc, este delicios din cauza contrastului dintre fructele moi si aluatul crocant. Reteta se face in mai multe feluri, eu pe asta am vazut-o la Gordon Ramsay si am facut-o in felul lui.

 

INGREDIENTE

  • 4 mere mari
  • esenta de vanilie
  • jumatate de lingurita de scortisoara macinata
  • 200 gr zafar
  • merisoare confiate(eu nu am avut dar am pus cubulete de lamaie confiata)
  • jumatate de zeama de lamaie
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • o cescuta de musli crocant
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble de mere:

Intr-un vas termorezistent, eu am avut de iena, se pune 100 gr zahar la caramelizat. Dupa ce s-a caramelizat zafarul se pune esenta de vanilie si un mar curatat si dat pe razatoarea mare. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc pina se topeste caramelul si se calesc merele. Se adauga apoi cele 3 mere ramase taiate cuburi mai mari, nu se curata coaja, scortisoara, amestecam si lasam inca 3-4 minute pe foc.Adaugam merisoarele confiate sau ce fructe confiate aveti, amestecam si oprim focul. Facem un aluat sfaramicios din faina, unt, si zaharul ramas, la urma adaugam musli crocant, iar acest alaut il punem peste merele din vas. Pornim focul din nou la aragaz, mai lasam 3-4 minute, iar apoi dam la cuptorul incins la 200 grade pt 15 minute pina s-a rumenit aluatul pe deasupra.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Se serveste calda, simpla sau cu o cupa de inghetata

RETETA IN IMAGINI

Crumble de mere-0
Crumble de mere-1
Crumble de mere-2
Crumble de mere-3
Crumble de mere-4
Crumble de mere-5
Crumble de mere-6

COMENTARII (14)

simona72

simona72 1

12.03.2013, 21:42

Simona, Motane

Rocsi

Rocsi 1

12.03.2013, 22:05

Vreau si eu o portioara!

simona72

simona72 1

12.03.2013, 22:35

Ai cam intirziat Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!