Crumble rece cu capsune la pahar

de divainbucatarie in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 6262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g capsune
  • 1 lingurita vodca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri de zahar tos
  • 50 g zahar pudra
  • 2 foi de gelatina
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 1 portocala
  • 100 g biscuiti tip digestiv
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble rece cu capsune la pahar:

Punem capunele spalate, uscate si taiate pe jumatate, sau sferturi, intr-un vas. Punem gelatina sa se inmoaie intr-un castron cu apa rece timp de 10 minute. Radem coaja de la jumatate de portocala, apoi stoarcem sucul. Sucul de portocale, cu cateva capsune pasate le punem intr-o tigaie la foc mediu. Adaugam zahar pudra si lasam sa fiarba pana devin un sirop mai gros. Punem gelatina peste acesta, amestecam bine sa se dizolve complet, apoi luam de pe foc. Cand se raceste putin punem restul de capsune, amestecam bine astfel incat sa fie acoperite de siropul gelatinos.

Punem fructele in pahare. Le lasam la rece o ora, timp in care pregatim crema: mixam galbenusul cu zaharul tos, 20 g unt, coaja de portocale, apoi adaugam mascarpone, coniacul, si amestecam.

Adaugam albusul de ou batut spuma, un varf de cutit de sare si amestecam usor. Impartim crema in pahare si lasam inca 30 de minute la frigider.
In acest timp pregatim si toppingul: restul de unt il topim intr-o tigaie, adaugam biscuitii sfaramati, lasam pe foc 1 minut amestecand continuu.
Presaram biscuitii peste crema mascarpone si putem servi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble rece cu capsune la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni