Crumble sarat, cu varza

de _Alina_ in Mancaruri de post, 20 Noi 2013 | 1085 vizualizari

 

Fiindca e post, mi-am propus sa prepar un crumble cu varza. Poate veti crede ca m-am ticnit, fiindca de regula cand spui crumble "unitatea centrala" se seteaza automat pe desert. :)) Ei bine a iesit un crumble sarat delicios care sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varza proaspata
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ceapa de apa
  • 150 g sos de rosii si gogosari
  • 1 foaie de dafin
  • 1/4 lgt piper cayenne (optional)
  • sare, piper negru
  • 1 lg bors acru
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • Crusta
  • 210 g faina de grau
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 90 g ulei de palmier
  • 25 ml bere blonda
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble sarat, cu varza:

1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie.

2. Preincalzim cuptorul la 190°C.

3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi adaugam varza taiata marunt condimentele, invartim 2-3 minute si apoi adaugam borsul. Lasam pe foc potrivit inca 5 minute.

4. Preparam aluatul amestecand toate ingredientele, trebuie sa obtinem o consistenta faramicioasa.

5. Punem vaza intr-un vas termorezistent (eu am avut de ceramica), punem aluatul faramitat deasupra si introducem in cuptor pentru 20 minute.
 S-aveti pofta! 
 

 

TIPS-URI

1

Daca nu postiti, puteti unge putin aluatul cu galbenus batut.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crumble sarat, cu varza 279613
retete culinare - Crumble sarat, cu varza 279615
retete culinare - Crumble sarat, cu varza 279616

COMENTARII (11)

deyutzky 1

20.11.2013, 10:48

Constelatialeu 1

20.11.2013, 11:48

Io-s pacatoasa,puneam si-o bucatica de carnita...

Rocsi 1

20.11.2013, 12:09

Super.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!