Crunchy Cake

de laylalala in Torturi, 1 Mar 2011 | 15970 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua, separate
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurite esenta de rom
  • 100 gr unt, topit si racit
  • 50 gr smantana
  • 90 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema si décor
  • 400 gr crema de ciocolata cu alune (Nutella)
  • 200 ml frisca lichida, batuta
  • 350 gr biscuiti de cacao cu crema de ciocolata, sfaramintati
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crunchy Cake:

Incinge cuptorul la 180˚C. UNge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de aprox. 15 cm diametru.

Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol bate galbenusurile cu zaharul si esenta de rom. Incorporeaza untul topit urmat de smantana. Adauga amestecul cu faina si amesteca. In final, inglobeaza albusurile batute spuma amestecand usor pana la omogenizare. Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa blatul sa se raceasca complet.

Pentru asamblare, taie blatul de tort in 2, pe orizontala. Aseaza un blat pe farfuria de servire, unge-l cu 150 gr Nutella, presara 75 gr biscuiti sfaramintati apooi unge cu jumatate din frisca. Repeta procedura inca 1 data. Unge apoi intreg tortul cu Nutella ramasa si acopera-l in restul de bicuiti sfaramitati.

 

RETETA IN IMAGINI

Crunchy Cake-0
Crunchy Cake-1
Crunchy Cake-2
Crunchy Cake-3
Crunchy Cake-4
Crunchy Cake-5
Crunchy Cake-6
Crunchy Cake-7
Crunchy Cake-8

COMENTARII (13)

LUK

LUK 1

02.03.2011, 12:32

Micutza Luana

Micutza Luana 1

13.04.2013, 19:02

Giana

Giana 1

04.06.2014, 13:59

Un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12