''Crunchy Cake''

de Angelica in Torturi, 27 Oct 2014 | 11297 vizualizari

 

''Crunchy'', un desert ciocolatos absolut divin!
Enjoy!

 

INGREDIENTE

Baza de biscuiti:

  • 2 pachete de biscuiti Oreo
  • 150 gr.biscuiti digestivi
  • 8-10 linguri unt
  • 50 gr. zahar
  • 1 lingura de cacaua

Stratul de orez expandat:

  • 270 gr. marshmallow
  • 3 linguri de unt
  • 100 gr. orez expandat

Chessecake de ciocolata:

  • 350 gr. crema de branza
  • 3 linguri mari de cacao
  • 100 gr.zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura de faina

Crema alba:

  • 200 gr. ciocolata alba
  • 170 ml. frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 10 biscuiti Oreo

Topping:

  • 250 gr.ciocolata neagra
  • 100 ml. frisca lichida
  • 1 lingura de unt
  • 100 gr. marshmallow
  • 2 pachete cereale bilute Choco Rolls

Mai avem nevoie de:

  • 2 pachete de biscuiti Oreo
  • 5 linguri mari si pline de Nutella
  • 2 pachete de napolitane cu crema de ciocolata
  • 1 borcan unt de arahide Cruncy
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Crunchy Cake'':

Baza de biscuiti:
1.Punem biscuitii intr-un robot de bucatarie impreuna cu cacaua si zaharul.
2.Mixam bine, pana totul devine foarte fin.
3.Rasturnam biscuitii intr-un castron si adaugam untul topit.
4.Amestecam foarte bine cu o lingura pana amestecul incepe sa se lege.
5.Rasturnam pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt amestecul de biscuiti si presam foarte bine.Ne punem ajuta de fundul unui pahar.Cand am terminat, dam putin tava la rece.

Stratul cu orez expandat:
1.Punem untul intr-un castron mai mare si il dam la cuptorul cu microunde sa il infierbantam foarte bine.
2.Il scoatem si apoi adaugam bucatile de marsmallow.
3.Amestecam energic pana acesta se topeste, dupa care, adaugam orezul expandat.
4.Amestecam si de aceasta data energic pana incep sa se faca fire.
5.Punem repede deasupra stratului de biscuiti jumatate din amestecul de orez expandat.
6.Asezam apoi deasupra unul langa altul biscuitii Oreo.
7.Ungem biscuitii cu un strat de Nutella.
8.Apoi punem ce-a de-a doua jumatate de orez expandat.Nivelam totul foarte bine.Pentru ca compozitia este lipicioasa, ne putem ajuta de o lingura, sau o spatula umezita cu putina apa.
9.Asezam acum una langa alta napolitanele.
10.Ungem suprafata napolitanelor cu unt de arahide, dupa care,dam tava la rece pana pregatim chessecake-ul si crema alba.

Chessecake:
1.Punem branza intr-un castron, o mixam bine si apoi adaugam pe rand celelalte ingrediente.
2.Cand compozitia este bine omogenizata o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor, la foc mediu pentru 25-30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
3.Cand este gata, o scoatem din cuptor si o punem pe un gratar sa se raceasca.

Crema alba:
1.Punem smantana pe foc intr-o cratita.
2.Pe baie de abur punem ciocolata la topit pana este fluida.
3.Cand smantana incepe sa se infierbante, luam cratita de pe foc, adaugam ciocolata si esenta de vanilie.
4.Lasam sa stea 2-3 minute si apoi amestecam pana ne rezulta o crema potrivit de grosuta.
5.Dam la rece pentru 2-3 ore, timp dupa care o scoatem si o batem bine pana devine spuma.
6.Adaugam biscutii Oreo sfarmati, sau rupti in bucatele potrivit de mari si amestecam usor pana totul este bine combinat.

  *Acum ca am terminat de pregatit chessecake-ul si crema, scoatem tava cu prajitura de la rece si intindem in continuare un strat de crema. Punem deasupra si chessecake-ul si presam totul foarte usor.   *Pregatim si topping-ul asa: 1.Punem ciocolata la topit pe baie de abur impreuna cu untul si frisca.
2.Cand s-a topit ciocolata, incorporam cerealele si marshmallow-ul.
3.Turnam totul deasupra prajiturii.
4.Dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "''Crunchy Cake''" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort decadent de ciocolata