Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc)

de Anett in Dulciuri, 7 Feb 2013 | 5549 vizualizari

 

Aceasta reteta am invatat-o de la bunica. Sper sa va placa! :)

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina
  • o lingura de untura
  • un galbenus de ou
  • 12gr drojdie
  • 2 lingurita de zahar
  • 100ml lapte
  • putin sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc):

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar, se adauga laptele si lasam la loc caldut pana se umfla si apar bule la suprafata.

Intr-un vas amestecam faina, untura, galbenusul, sarea si drojdia umflata, framantam bine. Lasam sa odihneasca 30 de minute, apoi intindem la o grosime de un deget. Am taiat aluatul in fasii dreptunghiulare pe care le-am crestat la mijloc. Unul din capete l-am trecut prin crestatura.

In ulei bine incins se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti. 

Servim cu zahar pudra si dulceata.

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

cristeena20 1

08.04.2013, 22:04

super bune..si bunica facea,,noi le numim cirighele

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 14:51

ce bunatate !

Renataedina 1

27.01.2016, 19:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55