Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2016 | 869 vizualizari

 

Un aperitiv deosebit de aspectuos pentru mesele aniversare din familie și nu numai ;) Mulțumesc Sara&Miki, http://culoriledinfarfurie.ro/2012/03/cuburi-aperitiv-cu-spanac-si-crema-de-branza-cu-ciuperci.html, pentru inspirație și detailerea modului de preparare.

 

INGREDIENTE

  • Ouă 6 bucăți,
  • Ulei de floarea soarelui 6 linguri,
  • Smântână grasă 6 linguri,
  • Făină albă de grâu 6 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Piure de urizici 6 linguri,
  • Sare iodată.
  • Pentru umplutură:
  • Cremă de brânză 250 g,
  • Telemea cca. 100 g,
  • Smântână 3 linguri,
  • Ciuperci gălbiori din conservă cca. 400 g.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori:

Pentru blat:

Ouăle se separă în două boluri separate. Peste cele 6 gălbenușuri se adaugă, uleiul, piureul de urzici (urizicile curățate se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se toacă mărunt!)  și sarea iodată, până se omogenizează toate ingredientele. Apoi se adaugă smântâna, făina și praful de copt și se amestecă până se înglobează ingredientele. Albușurile se bat energic până ce se obține o spumă pufoasă, ce se încorporează în crema de urzici. Alautul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă, tapetată cu foaie de copt, apoi se pune la copt în cuptorul preîncălzit cca 20 de minute la 200 grade. Preferabil ar fi să nu se rumenească ca blatul să rămână verde crud. Blatul cald se taie în trei părți egale pe lungime.

Pentru umplutură:

Crema de brânză dulce se amestecă cu telemeaua rasă, smântâna și ciupercile fierte în prealabil.

Se începe montarea astfel: pe primul blat se așează jumătatea din crema de brânză, se așează al doilea blat, apoi restul de cremă și se încheie cu al treilea blat, se apasă ușor tortul obținut ca să se uniformizeze crema dintre straturi, apoi se acoperă cu folie și se dă la rece minimum 3 ore, cel mai bine de seară până dimineață. Tortul aperitiv se taie înainte de servire și se decorează după imaginația fiecăruia ;) Răbdare și spor la treabă.  

 

TIPS-URI

1

urzicile se pot înlocui cu spanacul ;)

2

în loc de gălbiori se pot folosi orice soi de ciuperci ;)

RETETA IN IMAGINI

Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-0
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-1
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-2
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-3
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-4
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-5
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-6
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-7
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-8
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-9
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-10
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-11
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-12
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-13
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-14
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-15
Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori-16

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (37)

Panacris

Panacris 1

25.03.2016, 18:46

Carmen_g

Rocsi

Rocsi 1

25.03.2016, 21:12

Ce faine si aspectoase!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

27.03.2016, 08:36

interesant aperitiv

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!