Cuburi cu lapte (by Laura Sava)

de Adinacarla in Prajituri, 1 Mai 2011 | 15103 vizualizari

 

E o prajitura buna....a avut succes la familia mea....si sigur o voi mai repeta

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de pandispan( 4 foi)
  • Pentru crema:
  • 1 litru lapte
  • 100 g. amidon- 4 linguri zahar
  •  100 g. ciocolata alba
  •  250 g. unt sau margarina Rama la temp. camerei
  •  150 g. zahar pudra
  • Pentru glazura:
  •  200 g. ciocolata cu lapte, rupta bucati
  • 5 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 g. unt sau margarina Unirea

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu lapte (by Laura Sava):

Deoarece reteta nu-mi apartine o voi copia aici la fel cum am gasit-o:

Preparare crema de lapte:

Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Adaugam laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase.
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.

Preparare glazura:

Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam. Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.

sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu lapte (by Laura Sava)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce