Cuburi cu mere si nuci

de divainbucatarie in Prajituri, 14 Noi 2010 | 5120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 110g unt topit
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 400 g mere rase
  • 60 g nuci macinate si tocate (2 nuci le pastrati si le tocati marunt cu cutitul)
  • 3 g praf de copt
  • 2 g bicarbonat de
  • sare
  • 2 g scortisoara
  • ½ lingurita esenta de rom
  • 1 varf cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu mere si nuci:

Preancalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron pregatim ingredientele uscate: faina, praf de copt, sare, bicarbonat si scortisoara, apoi le amestecam.
Batem untul topit cu oul si zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam merele rase si nucile si amestecam astfel incat sa avem o compozitie omogena. Punem si ingredientele solide, amestecam bine si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina. Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca prajitura s-a copt.
Scoatem din cuptor si punem pe un gratar sa se raceasca, apoi tapetam cu zahar pudra. Imi place foarte mult mirosul de scortisoara pe care il am acum in casa dupa ce am scos prajitura din cuptor.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cuburi cu mere si nuci 62756
retete culinare - Cuburi cu mere si nuci 62759
retete culinare - Cuburi cu mere si nuci 62760
retete culinare - Cuburi cu mere si nuci 62761
retete culinare - Cuburi cu mere si nuci 62762

COMENTARII (8)

divainbucatarie 1

14.11.2010, 16:04

Draga Nadina, prajitura ta arata f bine. Am salvat reteta, iti multumesc pentru sugestie.

ionix 1

14.11.2010, 17:21

suuuuper... la favorite

Rux 1

14.11.2010, 21:50

Splendideeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21