Cuburi de gheata

de -Miti- in Prajituri, 11 Noi 2013 | 4361 vizualizari

 

Daca am schimbat prefixul,am zis sa va aduc si eu ceva dulce. Recomand cu mare drag prajitura,e foarte usor de facut si greu de dat gres cu ea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr cacao Dr Oetker
  • 80 gr faina
  • Pentru crema:
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri de zahar (puteti mari cantitatea daca preferati mai dulce)
  • 10 linguri de faina
  • 2 plicuri de cafea solubila
  • 200 gr de unt
  • Pentru frisca:
  • 300 ml frisca indulcita
  • cacao ptr decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi de gheata:

Blatul

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si un varf de cutit de sare.

Adaugam galbenusurile si pudra de cacao.Dupa ce am amestecat compozitia,adaugam faina amestecata  cu praful de copt. 

Incorporam faina cu o miscare circulara ,de sus in jos.

Tapetam o tava de20x30 cu ulei si faina si o introducem in cuptorul preincalzit.

Se coace cam 20-25 de minute sau cand scobitoarea iese curata.

Crema:

Preparam o budinca din lapte,zahar si faina .

Lasam sa se raceasca,apoi mixam impreuna cu cafeaua solubila si untul.

Blatul nu l-am insiropat decat foarte putin,cu niste apa cu zahar vanilat.

Lasam budinca la frigider o jumatate de ora,apoi se intinde peste blat.

Frisca Batem frisca cu telul si cand s-a intarit o punem peste budinca. Presaram cacao cu ajutorul unui site. Se lasa peste noapte la frigider.

 

COMENTARII (31)

anca_rm

anca_rm 1

12.11.2013, 10:26

-Miti-

-Miti- 1

12.11.2013, 11:55

Corinuta

Corinuta 1

13.11.2013, 12:55

Foarte faine-s! La cat mai multe retete!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!