Cuburi de gheata cu verdeata - pt iarna

de alinutzika in Conserve, 11 Sep 2012 | 5618 vizualizari

 

E al doilea an in care verdeturile le pun in modul acesta si nu le-as pune altfel nici gand, pentru ca e cea mai buna metoda de pastrare a culorii si gustului acestora. Sa nu mai vorbesc de aspect. Anul acesta, am adaugat si marar si leustean, verdeturi de care m-am indragostit vara aceasta.
Dupa imaginatie adaugati ce verdeturi vreti voi si nu va mai fi nevoie sa cumparati cuburi de legume din supermarket.

 

INGREDIENTE

  • patrunjel frunze, telina frunze (care merg perfect si impreuna), tarhon, marar, cimbru, leustean, busuioc, etc.
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi de gheata cu verdeata - pt iarna:

Daca aveti un robot de bucatarie, treaba e gata in 3 minute. Daca nu aveti, atunci le tocati ff marunt si fin cu cutitul. Puteti pune separat ficare verdeata sau imbina 2-3 care stiti ca merg perfect impreuna la ciorbite, tocanite, sosuri, etc. Ca verdeata, aveti de unde alege: patrunjel frunze, telina frunze (care merg perfect si impreuna), tarhon, marar, cimbru, leustean, busuioc, etc.

Le spalati bine,( mararul, patrunjelul si leusteanul cu tot cu tulpini, care sunt foarte aromate, restul fara tulpina). Le bagati pe rand in robot, adaugand cateva lingurite de apa, pt a se mixa mai bine. Mixati-le bine, oprind din cand in cand robotul pt a cobori verdeata care s-a ridicat pe marginea vasului. Odata mixata, puneti-o in formele de gheata pe care le aveti pana umpleti cuburile, dara fara sa iasa pe dinafara. Adaugati 1 lingurita -2 de apa, cat sa treaca cu un milimetru peste verdeata. Apoi bagati formele la congelator pana ziua urmatoare, cand le veti scoate si le veti pune in pungute cu etichete, pt a le recunoaste la iarna.

Cat de usor veti scoate un cubulet din punga de la congelator la iarna si il veti arunca intr-o oala cu ciorba ? . Sau veti face placintele cu branza si marar "proaspat"?

Incercati si veti vedea ca nu o sa va para rau....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi de gheata cu verdeata - pt iarna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zarzavat pentru ciorba