Cuburi de legume

de Sylvia in Conserve, 1 Aug 2010 | 1978 vizualizari

 

Am renuntat de ceva vreme la vegeta sau orice alt adaos sintetic adaugat la prepararea mancarii. Pentru ca uneori nu avem toate legumele la indemana simtim ca mancarea are nevoie de un adaos de gust pe care adausurile gen delikat sau vegeta le au. Am constatat ca acest amestec se poate face foarte bine si in casa si ca mai multe legume combinate cu sare si condimente, dupa ce stau un timp au exact acelasi gust ca si cuburile din comert doar ca sunt 100% naturale.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi,
  • 2 fire de pastranac,
  • o jumatate de telina,
  • o tija cu frunze de telina,
  • un fir de ceapa verde,
  • 2 linguri de ulei de masline bio,
  • sare,
  • piper alb.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi de legume:

 

    Eu am  cumparat toate legumele bio pentru acest amestec, am profitat ca am gasit la piata la raionul bio si stiam ca nu ma va dezamagi gustul.

    Am taiat rondele morcovul si pastranacul si telina julienne si le-am pus la fiert in aburi pentru 2-3 minute cat se se inmoaie putin sa se poata mixa  mai bine.

    Am facut apoi cu robotul legumele fierte, ceapa si telina si le-am amestecat intr-un vas mai mare cu sare, piper alb si ulei de masline.

   Compozitia  am pus-o in suportul pentru facut cuburi de gheata si le-am congelat cateva ore.

   Se conserva in congelator, sunt perfect omogene si au un gust si mai bun decat cuburile din comert, se pot adauga la orice mancare.

    Merita sa testati reteta sa vedeti ce bune ies si ce gust bun dau la mancare.

 

RETETA IN IMAGINI

Cuburi de legume-0
Cuburi de legume-1
Cuburi de legume-2
Cuburi de legume-3

COMENTARII (20)

vero_closca 1

04.08.2010, 15:14

o sa pun si eu in practica! 5 furcu

danis 1

04.08.2010, 16:54

foarte buna ideia

Panacris 1

17.09.2014, 20:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04