Cuib de viespe cu nuca

de alexandra26 in Prajituri, 3 Feb 2015 | 2308 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg + 2 linguri faina
  • 4 oua (eu am folosit 3)
  • 1 cana lapte (250 ml)
  • 250 gr + 2 lingurite zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 100 ml apa calduta
  • ½ lingurita sare

Umplutura:

  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 200 gr miez nuca macinat
  • 5 linguri zahar

Sirop:

  • 125 ml lapte (½ cana)
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespe cu nuca:

  1. Intr-un bol se dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar in apa calduta si se adauga cele 2 linguri de faina. Se omogenizeaza si se lasa la dospit 15 min.
  2. Intre timp intr-un alt vas, mai incapator, se amesteca laptele, zaharul si ouale. La acestea se adauga drojdia dospita si se omogenizeaza. Peste mix-ul obtinut se adauga faina si sarea. Se incorporeaza treptat. Se va obtine un aluat elastic si nelipicios.
  3. Se acopera vasul cu folie de plastic si se lasa sa creasca intr-un loc cald, timp de 1 ora.
  4. In acest timp se freaca, cu ajutorul unei linguri, untul cu cele 5 linguri de zahar.
  5. Aluatul dupa ce a crescut se imparte in 2 si din bucatile rezultate se intinde cate o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Peste foaie se intinde jumatate din compozitia de unt si apoi miezul de nuca. 
  6. Foaia se ruleaza strans in forma de sul. Cu un cutit ascutit bine se taie din sulul obtinut bucati de aproximativ 2 degete grosime. Bucatile de cuib de viespi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele si dupa se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut intr-un loc cald timp de 30-40 min.
  7. Tava merge la cuptor, care a fost incins inainte, timp de 30-40 min (depinde de cuptor, verificati din cand in cand), la foc mic. Cu 10 min inainte de a le scoate din cuptor se ung cu siropul rezultat din amestecarea laptelui cu zahar si esenta de vanilie. Dupa ce se scot din cuptor se pot unge cu miere de albine (este optional)
 

TIPS-URI

1

Sirop se poate face si mai mult, dupa preferintele fiecaruia, la fel si nuca se poate pune mai multa. :)

2

Se poate face si cu drojdie proaspata. 50g la 1 kg faina

RETETA IN IMAGINI

Cuib de viespe cu nuca-0
Cuib de viespe cu nuca-1
Cuib de viespe cu nuca-2
Cuib de viespe cu nuca-3

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

alexandra26

alexandra26 1

05.02.2015, 12:09

woow ce multe ai facut Teo ai avut si ajutoare

Ksenya

Ksenya 1

23.02.2015, 20:04

bine ai venit Alexandra!

-Licurici-

-Licurici- 1

07.07.2015, 12:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!