Cuib de viespi

de lilik in Dulciuri, 4 Sep 2010 | 9860 vizualizari

 

aceasta reteta o am de la o prietena din copilarie a carei mame facea aproape in fiecare saptamana aceste minunatii si am zis k a sosit momentul sa le incerc si eu....ia uitati ce a iesit..

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 575 gr faina
  • 25 gr drojdie sau 1 pliculet
  • 30 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa
  • esenta rom
  • coaja de lamaie si 1/2 lingurita sare
  • pt umplutura:
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • nuca macinata sau nuca de cocos
  • pt sirop:
  • 125 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus (daca e moale mai puneti putina faina) pana face basici, atunci e framantat bine si acoperiti cu un prosop,lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (eu am lasat cam 1ora jumate).

Dupa ce a dospit impartiti aluatul in 4 si din fiecare faceti o foaie pe care o ungeti cu crema obtinuta (bateti untul cu zaharul pana se topeste) apoi dupa preferinta presarati cu nuca sau nuca de cocos. Faceti o rulada din care taiati bucatele de cca 4 cm pe care le puneti intr-o tava una langa alta,lasand sa mai dospeasca 30 min,dupa care dati la cuptorul preincalzit la 180°.

Dupa cca 20 de min le scoateti si ungeti cu siropul obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia, dupa care dati din nou la cuptor pana sunt bine rumenite.

 

TIPS-URI

1

eu am facut si testul cu scobitoarea sa fiu sigura

RETETA IN IMAGINI

Cuib de viespi-0
Cuib de viespi-1
Cuib de viespi-2
Cuib de viespi-3
Cuib de viespi-4
Cuib de viespi-5
Cuib de viespi-6
Cuib de viespi-7

COMENTARII (8)

lilik

lilik 1

04.09.2010, 22:32

multam si poftiti cat mai sunt....
am vazut nadina melcisorii tai si sunt tare frumosi.....de fapt tot ceea ce faci arata f bine felicitari

Bya Ralu

Bya Ralu 1

15.07.2013, 10:30

da-mi si mie sa gust

babi5

babi5 1

02.09.2013, 12:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24