Cuib de viespi

de danakarin in Prajituri, 23 Oct 2011 | 2668 vizualizari

 

N-am mai facut si n-am mai mincat prajitura asta de100 de ani. Eu fac prajituri cu aluat dospit doar de Pasti si de Craciun.
Ieri am fost in cooking mood, am sunat-o pe vara-mea. am primit de la ea o reteta "incercata" si vedeti si voi ce a iesit :-)

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 600 g de faina
  • un plic de drojdie uscata sau 50 g de drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • 4 oua
  • 200 ml de lapte
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 250 g de unt
  • 200 g de zahar.
  • Siropul de lapte
  • 400 de ml de lapte
  • un plic de zahar vanilat
  • 150 g de zahar
  • 1-2 linguri de fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Am amestecat ingredientele pentru aluatul dospit, am folosit de data asta un plic de drojdie usata ( a ajuns si pt 600 de grame de faina ) l-am framintat bine.Daca mai e nevoie  mai adaugati  un pic de faina sa nu se lipeasca de miini... 

l-am pus o ora la cald sa dospeasca.

In acest timp am amestecat untul cu zaharul pina am obtinut o compozitie spumoasa.

Am intins aluatul relativ subtire, l-am uns cu untul frecat am rulat un sul strins pe care l-am taiat in felii de 2 cm.

Am asezat feliile intr-o tava unsa si am lasat din nou sa creasca 30 de minute.

Am copt la 175 de grade 25 de minute.

Cind au inceput sa se rumeneasca am adaugat laptele si fulgii de migdale si am lasat prajitura in cuptor inca 35 de minute.Aici trebuie sa hotariti singure cind e gata....oricum,  cind s-a absorbit tot laptele si are o culoare aurie.

Mi-a facut placere sa incerc din nou aceasta reteta clasica in bucataria de acasa.

 

 

TIPS-URI

1

Peste unt se poate presara nuca sau migdale. Eu am ales varianta clasica...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cuib de viespi 130294
retete culinare - Cuib de viespi 130295
retete culinare - Cuib de viespi 130296
retete culinare - Cuib de viespi 130297
retete culinare - Cuib de viespi 130299
retete culinare - Cuib de viespi 130310

COMENTARII (31)

Cris2711 1

04.11.2011, 12:05

Dana ti-a iesit super delicios

danakarin 1

06.11.2011, 20:33

multzumesc Cris !!

Cris2711 1

11.11.2011, 18:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S