Cuib de viespi

de deliciousflavours in Prajituri, 25 Ian 2012 | 6292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:  
  • 400 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 3 galbenusuri
  • ½ drojdie proaspata (25 gr)
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 linguri zahar
  • 1 strop sare
  • Pentru umplutura:  
  • 250 gr nuca macinata
  • zahar dupa gust
  • 3 albusuri
  • Mai avem nevoie de:  
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingura zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam 1 lingurita de zahar din cele 3 linguri si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu margarina, restul de zahar si sarea, apoi adaugam si compozitia cu drojdie. Deasupra punem galbenusurile si incepem sa framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald. Eu l-am tinut in vas Tupperware si a crescut mai repede de o ora.

In albusurile reci punem un strop de sare si incepem sa mixam, cand incepe sa se bata, adaugam zaharul si mai mixam pana devine o spuma tare. Nuca macinata o amestecam cu zahar dupa gust si incorporam treptat albusul spuma.

Impartim aluatul in 4 bucati egale si intindem aluatul foarte subtire sub forma de dreptunghi, il acoperim cu 1 strat de nuca lasand o margine de aproximativ 2 cm libera si apoi rulam. Cu un cutit bine ascutit taiem rulouri de 2-3 cm inaltime si le asezam in tava tapetata cu hartie, lasand spatiu intre ele pentru a putea creste.. Dam rulourile la cuptor, iar intre timp incalzim 200 ml lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana cand acestea se dizolva. Cand rulourile sunt aproape gata (cam cu 5-10 minute inainte), folosind o pensula, stropim rulourile cu laptele caldut (de doua ori). Dam tava din nou la cuptor si lasam pana sunt gata.

Cand se racesc le pudram cu zahar praf.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

deliciousflavours 1

26.01.2012, 13:26

va multumesc din suflet ptr aprecieri si stati linistiti ca este ptr toata lumea!

Cris2711 1

26.02.2012, 13:57

buni tare

deliciousflavours 1

28.02.2012, 13:58

mersiiii!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespe