Cuib de viespi

de Panacris in Dulciuri, 10 Mar 2013 | 6555 vizualizari

 

Un dulce clasic, inedit e faptul că am folosit untul de cacao și ouă de rață. Mulțumesc RuxyRux!

 

INGREDIENTE

  • •făină albă de grâu 600 g.
  • •lapte 200 ml.
  • •ouă de rață 2 bucăți
  • •sare iodata 1 linguriță
  • •unt de cacao 150 g.
  • •drojdie uscată 3 lingurițe
  • •zahăr tos 2 linguri
  • •coaja de lamaie
  • •Pentru umplutura:
  • •nucă măcinată 500 g.
  • •zahăr tos 150 g.
  • •miere de albine 150 g.
  • •lapte 250 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D).

Laptele de la umplutură se pune la fiert și când clocotește, se pune zahărul, mierea și nuca, lasându-se la răcit. Se întind două foi, pe care se așează umplutura de nucă. Se fac două rulouri care se vor tăia felii circulare de cca. 2 cm. grosime. Dintr-un rulou ies cca. 18 felii..

Fiecare felie se așează în forma de floricele de silicon, lasându/se la dospit încă 15-20 de minute. Se introduc tăvile la cuptor cca. 40 de minute, la foc mediu. Când  s-au rumenit cuiburile, se scot tăvile și pe fiecare cuib se pune câte o lingură de lapte îndulcit cu miere și zahăr. Se lasă la cuptor încă 5 minute. Se scot, tăvile din cuptor și se mai toarnă câte o lingură de lapte îndulcit pe fiecare cuib.

Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

adry88 1

10.03.2013, 21:35

Sidy 1

11.03.2013, 08:04

Acum ca am ...scapat de atatia mucenici, cu mare placere gust un cuib de viespe

Panacris 1

11.03.2013, 09:31

Cu drag, Sidy!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi ( Darázsfészek)