Cuib de viespi

de Ariciu_30 in Dulciuri, 28 Feb 2015 | 797 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 25 gr drojdie
  • 50 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 70 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • un varf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr nuci macinate
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • scortisoara,sau o esenta la alegere
  • Pt sirop:
  • 75 ml apa
  • 75 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • un pic de esenta la alegere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Pregatim maiaua din drojdie cu putin lapte caldut si putina faina si lasam la dospit.

Intre timp amestecam faina ramasa cu sarea. Se bat ouale intregi cu zaharul, plicul de zahar vanilat se adauga untul moale, maiaua si putin cate putin lapte si faina pana se incorporeza toata cantitatea. La sfarsit avem un aluat potrivit de moale care se lasa la crescut intr-un bol uns cu unt, acoperit cu folie de plastic si la loc caldut pentru 40 min / 1 ora.

Acum pregatim umplutura,se bate untul moale cu zaharul pana se formeaza ca o crema,punem scortisoara sau ce esente alegem .Se macina nuca si se pastreaza intr-un bol.

Aluatul cresut frumos se pune pe masa de lucru data cu faina si se framanta usor.Se intinde o foaie de 30cm/50 cm aproximativ si sa nu fie foarte groasa pentru ca o vom rula.Pe foaia intinsa punem cu grija crema de unt si incercam sa acoperim toata foaia cu crema,punem nuca pe toata suprafata si rulam cu grija.Taiem felii de circa 1,5 cm -2cm.Punen feliile intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si lasam un pic de spatiu intre ele sa aiba loc sa creasca.Se mai lasa un pic la crescut cam 20/30 minute.Mie imi iasa cam 2 tavi.

Cat lasam la crescut rondelele frumos aranjate in tavi putem da drumul la cuptor daca nu il aveti la 180 de grade si ne preparam siropul ,intr-o oala punem apa,laptele ,zaharulsi daca vreti scortisoara sau esente.Le punem la foc mediu si amestecam usor pana se topeste zaharul.

Dam tava la cuptor pentru 25/30 minute sau pana se rumenesc frumos ,depinde de cuptor.

Cand sunt gata scoatem tava din cuptor si se pune cu o lingura din siropul pregatit peste fiecare felie,puneti fara frica ,cu cat puneti mai mult sirop se fac mai pufoase si se pot manca si a 2-a zi fara a se intarii.Cand se racesc le scoatem din tava si le punem pe un platou ca sa fie devorate de familie ,prieteni.

Pofta buna sa aveti!!!

 

 

 

COMENTARII (2)

Ksenya

Ksenya 1

28.02.2015, 19:54

bune tare dimineata langa o

Rocsi

Rocsi 1

28.02.2015, 20:12

Bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!