Cuib de viespi

de CarmenBlue in Dulciuri, 7 Oct 2015 | 871 vizualizari

 

O reteta delicioasa, cu mult succes la publicul meu :D si pe care am preluat-o de pe site-ul Ceva bun (http://www.cevabun.ro/rulouri-cu-nuca-si-scortisoara/)

 

INGREDIENTE

pentru aluat

  • 500 grame făină
  • un plic de drojdie uscata (7 grame)
  • 150 ml lapte călduţ
  • 100 grame de unt gras
  • 100 grame de zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit de sare

pentru umplutură

  • 100 grame de unt
  • 150 grame miez de nucă
  • 120 grame de zahăr (alb sau brun)
  • 1 lingura de scortisoara macinată (2 lg in reteta originala)

pentru sirop

  • 250 ml lapte
  • 6 linguri de miere
  • 2 plicuri zahăr vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Se cerne faina intr-un lighean. Se adauga plicul de drojdie. Se dizolva zahărul şi zahărul vanilat împreună cu sarea în laptele călduţ.

Se topeste untul si se bat cu o furculita cele doua oua. Amestecaţi făina cu ouăle, untul topit şi laptele. Frământaţi până obţineţi un aluat moale dar cleios. Este un aluat deosebit de prietenos.

Se unge un bol cu ulei, se pune aluatul  si se lasa să dospească cel puţin 1 oră la cald.

Intre timp se macina miezul de nucă şi se amesteca cu zaharul. Se adaugău untul topit peste amestecul de nucă.

Dupa ce si-a dublat volumul aluatul, se intinde într-o foaie de aproximativ 30 de centimetri lăţime, groasă de 2-3 milimetri.

Se intinde umplutura cu o lingură într-un strat uniform. Se ruleaza aluatul pe latura lunga până se formeaza un sul.

Se taie rulouri groase de un deget cu un cuţit cu lamă subţire şi bine ascuţită. Se pun rulourile în tăvile tapetate cu hartie de copt, la o distanţă de 2-3 degete unul de altul.

Se acopera tăvile cu un stergar curat şi se lasa aluatul să crească încă 20-30 de minute.

Se incinge cuptorul la 180 de grade (foc mediu). Coaceţi rulourile timp de 15 minute msau, in functie de cuptor, pana sunt copate.

Într-o crăticioară, se incalzeste laptele, se ia de pe foc si se topeste mierea în împreună cu zahărul vanilat.

Scoateţi tăvile din cuptor şi, cât sunt încă fierbinţi rulourile, ungeţi-le din belşug cu sirop fierbinte direct în tavă. Lăsaţi rulourile să se răcească.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Cuiburile sunt minunate atunci când sunt calde, dar şi a doua zi alături de o cană caldă de lapte, cacao sau ceai.

2

Desi nu arata foarte bine in poze, va asigur ca sunt coapte, Totusi, poate ca voi da focul mai mic data viitoare si voi prelungi un pic timpul de sedere in cuptor ca sa se rumeneasca un pic.

3

Siropul cald cu lapte si miere "face toti banii"!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cuib de viespi 404953
retete culinare - Cuib de viespi 404954
retete culinare - Cuib de viespi 404955
retete culinare - Cuib de viespi 404956
retete culinare - Cuib de viespi 404957
retete culinare - Cuib de viespi 404958

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

08.10.2015, 10:19

CarmenBlue 1

08.10.2015, 15:45

Dragi prieteni, va multumesc pentru aprecierile voastre

Rocsi 1

08.10.2015, 20:43

Sunt atat de buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D