Cuiburi Gouda

de epurasha2bb in Spaghete, 22 Iun 2010 | 1500 vizualizari

 

spaghetti cu sos de branza si ciuperci

 

INGREDIENTE

  • 1/2 plic Pesto ciuperci Kotanyi
  • -1/2 plic Pesto rosii si busuioc Kotanyi;
  • -200 g branza Gouda;
  • -2 graunti de usturoi;
  • -1 ceapa ;
  • -1 cub de unt;
  • -1 plic spaghetti;
  • -10 picioruse de ciuperci;
  • -o frunza de dafn;
  • -1/2 pahar vin alb;
  • -sare mare si piper de rasnita Kotanyi;
  • -1 morcov;
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi Gouda:

1.Se fierbe o punga de spaghetti in apa clocotita (in care am oparit frunze de busuioc anterior pentru ca spaghetile sa obtina culoarea verde) si dupa 10 minute adaugam o lingura cu varf de sare mare si mai lasam 2 minute sa fiarba.Apoi le scurgem, le clatim cu apa rece si picuram ulei de masline extravirgin presat la rece in care am tinut (cateva ore macar ) un graunte de usturoi si un varf de crenguta de cimbru uscat sau rozmarin.

2.Se fierbe un ibricel cu apa in care oparim o frunza de dafin.
Se topeste un cub de unt in tigaie, se adauga ceapa taiata solzisori,usturoiul feliute, si fasii de ciuperci champignion (picioruse), se amesteca bine si se tin pana se inmoaie putin.Adaugam cate putin din apa in care am oparit frunza de dafin pentru a lungi sosul.Spre sfarsit adugam 1/2 pahar vin alb, condimente 1/2 plic sos pesto ciuperci Kotanyi si ultima data cubulete mici de branza Gouda.Mai rasnim putina sare si piper din rasnitele Kotanyi si e gata.

3.Servim pe un platou patratos asezand cuiburi rotunde de spaghetti verzui in 3 colturi, in mijloc sosul galbui cu branza Gouda.Se orneaza cu bucatele de rosii uscate si frunzulite de busuioc din plicul Pesto Kotanyi si stelute de morcov din loc in loc . Morcovul poate fi fiert sau crud insa daca e crud mai bine sa-l taiati foarte subtire.Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Cuiburi Gouda-0
Cuiburi Gouda-1

COMENTARII (10)

ela

ela 1

22.06.2010, 17:58

izulika

izulika 1

22.06.2010, 18:00

ce-as manca si eu...

Roxana

Roxana 1

22.06.2010, 18:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01