Cum sa te bucuri de savoare si pe timp de iarna

de violeta30 in Conserve, 30 Ian 2015 | 3295 vizualizari

 

Am invatat pe parcurs ca ma pot bucura si iarna de gustul verii cu toate aromele ei. Va impartasesc si voua din secretele mele ;)

 

INGREDIENTE

  • ardei
  • verdeata
  • mazare
  • telina
  • morcovi
  • dovleac
  • drojdie
  • ciuperci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum sa te bucuri de savoare si pe timp de iarna:

Verdeata

Daca iti doresti sa pui un marar bun, un leustean in mancare il poti conserva la sfarsitul verii (august). Se spala, se alege si se pune la zvantat pe un prosop curat cateva ore, apoi se toaca fin si se ambaleaza in pungulite care se pun la congelator. Eu scot cate o pungulita si apoi o rastorn intr-o cutie de plastic pentru a avea acces mai usor la verdeata.

Daca iti doresti sa pastrezi verdeata in frigider si sa fie proaspata si peste cateva saptamani, o speli si apoi o rulezi intr-un prosop mai pufos si il intoduci la frigider. Cand ai nevoie de verdeata desfaci ruloul si scoti cateva fire de verdeata. Strans astfel dureaza pana la 2-3 saptamani (testata personal).

Ardei

Se spala si se toaca dupa preferinta si se pun in pungulite pe care le introducem imediat in congelator. Se scoate peste iarna si se foloseste dupa preferinte. In pungulite economisim spatiu.

Morcovi, telina

Se toaca cubulete sau rondele si se pun in pungulite si se introduc in congelator imediat. Avem grija sa scoatem aerul in momentul in care strangem pungulitele pentru a le lega la gura. Se foloseste dupa preferinte

Mazare

Se spala mazarea curatata si se lasa la zvantat apoi se pun in pungi si se introduc la congelator. Se fac pungulite exact pentru o portie de mancare (400 -500 gr).

Fasole verde

Se curata de ate si se spala, se lasa la zvantat si punem in pungulite o cantitate potrivita pentru o mancare.

Ardei copt

Se coc ardeii, se curata si se lasa la scurs. Se pun ardei in pungi dupa preferinta (tocati sau intregi, in functie de ceea ce doriti sa faceti: ardei copti cu otet, pentru mancare, zacusca, etc)

Vinete coapte

Se coc vinetele, se curata, se lasa la scurs si se pun netocate, in pungulite, portii potrivite, in functie de reteta.

Drojdie

In momentul in care nu folosesc toata drojdia o impart in cubulete (cam 25 gr) si invelesc in folie alimentara fiecare cubulet si le pun la congelator. Uneori prefer sa iau cate doua pachete de drojdie si sa le fac portii ca sa nu am surpriza ca atunci cand vreau sa fac ceva dospit sa nu am.

Dovleac pentru placinta

Se razuie dovleacul curatat, se caleste ca si pentru placinta si se pune racit in pungulite pentru cate o portie de placinta, asa am mereu la indemana.

Ciuperci

Se spala ciupercile si se fierb in apa clocotita, prima apa se arunca si se mai fierb intr-o apa. Lasam la scurs si punem la pungulite in functie de reteta.

TIPS-URI

1

le putem congela si in cutii diverse

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum sa te bucuri de savoare si pe timp de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu legume pentru iarna