Cum se fac mititeii ;)

de AlexTeacher in Mancaruri cu carne, 9 Iul 2015 | 1733 vizualizari

 

Mai au micii nevoie de introducere? Eu cred ca nu ! Dar daca tot a dat caldura peste noi si mergem la strand/gratar, de ce sa nu venim cu proprii mici ? Asa ca niste bucatarasi ce ne respectam, nu? :)
Aceasta e varianta mea de mici. Nu-i foarte sofisticata. Voi cum ii pregatiti? :)
Foto credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

    • Pulpa de vita – 1 kg
    • Pulpa de porc – 300 g
    • Pulpa de oaie – 300 g (daca nu doriti pulpa de oaie, dublati cantitatea de pulpa de porc)
    • Cimbru uscat – 2 linguri
    • Usturoi granulat – 2 linguri
    • Chimion – ½ lingurita
    • Boia dulce – 1 lingura cu varf
    • Stock de vita (supa de oase de vita) – cca 300 ml
    • Bicarbonat de sodiu – 2 lingurite
    • Sare – dupa gust
    Pentru cartofi:
    • Cartofi noi – 2 kg
    • Boia de ardei iute – 1 lingurita
    • Ulei cu chilli – 2 lingurite
    • Sare – dupa gust
    Pentru chipsuri de radacinoase:
    • Telina – 2 buc
    • Cartofi mov – 3-4 buc (mai mari)
    • Sfecla rosie – 2 buc
    • Ulei de floarea soarelui – 500 ml
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se fac mititeii ;):

  • Taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne;

  • Montati masina de tocat sau atasamentul de masina de tocat al aparatului cu care lucrati. Eu folosesc un Ankarsrum;

  • Porniti aparatul pe viteza medie si introduceti bucatile de carne pe rand;

  • Pentru a curata bine masina, adaugati o ceapa sau paine si tocati ultimile resturi separat de carnea pentru mici;

  • Adaugati carnea in malaxorul pe care il folositi (daca nu aveti unul, nu-i nicio problema, va folositi manutele, dar va fi putin mai greu). Daca aveti un Ankarsrum ca si mine, tot ce trebuie sa faceti este sa montati vasul de inox si dispozitivul pentru plamadit, la cca 4-5 cm de margine. Totodata montati si spatula pentru curatarea peretilor interiori ai vasului;

  • Porniti aparatul pe viteza mica si adaugati treptat condimentele peste carne;

  • Adaugati treptat stock-ul de vita si bicarbonatul de sodiu;

  • Cand toate ingredientele s-au incorporat si-ati obtinut o pasta omogena, modelati micii, puneti-i pe un tocator mare de lemn, aplicati folie de plastic pe deasupra si lasati-le la maturat peste noapte in frigider;

  • Prajiti-i a doua zi pe gratar;

  • Spalati bine cartofii noi;

  • Fierbeti-i pe foc in apa cu sare. Cand sunt aproape gata (verificati cu o furculita) scurgeti apa si lasati-i la scurs cca 60 min;

  • Condimentati-i bine cu boia si sare si stropiti-i cu uleiul cu chilli;

  • Asezati-i pe o hartie de copt si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil, pe functia grill (daca nu aveti cuptor cu functia grill, nu este absolut nicio problema – singurul inconvenient este ca procesul va dura putin mai mult);

  • Pentru urmatorul pas, si-anume chipsurile de radacinoase, aveti nevoie de un cutit economic (peeler);

  • Curatati-le de coaja si apoi cu ajutorul peeler-ului taiati fasii subtiri din fiecare;

  • Tapetati-le cu cateva servetele si apoi prajiti-le intr-un tuci, in uleiul de floarea soarelui incins in prealabil;

  • Scoateti-le pe o farfurie cu mai multe servetele pentru a absorbi uleiul in exces;

  • Adaugati sare pe deasupra si serviti ca garnitura;

    Pofta buna !

     

 

RETETA IN IMAGINI

Cum se fac mititeii ;)-0
Cum se fac mititeii ;)-1

COMENTARII (15)

AlexTeacher

AlexTeacher 1

11.07.2015, 16:08

Pai e si el prezent in poza, nu?

Bya Ralu

Bya Ralu 1

11.07.2015, 16:52

deyutzky

deyutzky 1

11.07.2015, 18:05

vaaaaai cum arataa!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!