Cum se fac mititeii de casa ;)

de AlexTeacher in Mancaruri cu carne, 9 Iul 2015 | 18113 vizualizari

 

Mai au micii nevoie de introducere? Eu cred ca nu ! Dar daca tot a dat caldura peste noi si mergem la strand/gratar, de ce sa nu venim cu proprii mici ? Asa ca niste bucatarasi ce ne respectam, nu? :) Aceasta e varianta mea de mici. Nu-i foarte sofisticata. Voi cum ii pregatiti? :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru mici:
  • Pulpa de vita – 1 kg
  • Pulpa de porc – 300 g
  • Pulpa de oaie – 300 g (daca nu doriti pulpa de oaie, dublati cantitatea de pulpa de porc)
  • Cimbru uscat – 2 linguri
  • Usturoi granulat – 2 linguri
  • Chimion – ½ lingurita
  • Boia dulce – 1 lingura cu varf
  • Stock de vita (supa de oase de vita) – cca 300 ml
  • Bicarbonat de sodiu – 2 lingurite
  • Sare – dupa gust
  • Pentru cartofi:
  • Cartofi noi – 2 kg
  • Boia de ardei iute – 1 lingurita
  • Ulei cu chilli – 2 lingurite
  • Sare – dupa gust
  • Pentru chipsuri de radacinoase:
  • Telina – 2 buc
  • Cartofi mov – 3-4 buc (mai mari)
  • Sfecla rosie – 2 buc
  • Ulei de floarea soarelui – 500 ml
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se fac mititeii de casa ;):

Taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne. Montati masina de tocat sau atasamentul de masina de tocat al aparatului cu care lucrati. Eu folosesc un Ankarsrum. Porniti aparatul pe viteza medie si introduceti bucatile de carne pe rand.

Pentru a curata bine masina, adaugati o ceapa sau paine si tocati ultimile resturi separat de carnea pentru mici.

Adaugati carnea in malaxorul pe care il folositi (daca nu aveti unul, nu-i nicio problema, va folositi manutele, dar va fi putin mai greu). Daca aveti un Ankarsrum ca si mine, tot ce trebuie sa faceti este sa montati vasul de inox si dispozitivul pentru plamadit, la cca 4-5 cm de margine. Totodata montati si spatula pentru curatarea peretilor interiori ai vasului.

Porniti aparatul pe viteza mica si adaugati treptat condimentele peste carne. Adaugati treptat stock-ul de vita si bicarbonatul de sodiu.

Cand toate ingredientele s-au incorporat si ati obtinut o pasta omogena, modelati micii, puneti-i pe un tocator mare de lemn, aplicati folie de plastic pe deasupra si lasati-i la maturat peste noapte in frigider.

Prajiti-i a doua zi pe gratar.

Pentru garnitura, spalati bine cartofii noi. Fierbeti-i pe foc in apa cu sare. Cand sunt aproape gata (verificati cu o furculita) scurgeti apa si lasati-i la scurs o ora. Condimentati-i bine cu boia si sare si stropiti-i cu uleiul cu chilli.

Asezati-i pe o hartie de copt si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil, pe functia grill (daca nu aveti cuptor cu functia grill, nu este absolut nicio problema – singurul inconvenient este ca procesul va dura putin mai mult).

Pentru urmatorul pas, si-anume chipsurile de radacinoase, aveti nevoie de un cutit economic (peeler). Curatati legumele de coaja si apoi cu ajutorul peeler-ului taiati fasii subtiri din fiecare.

Tapetati-le cu cateva servetele si apoi prajiti-le intr-un tuci, in uleiul de floarea soarelui incins in prealabil.

Scoateti-le pe o farfurie cu mai multe servetele pentru a absorbi uleiul in exces. Adaugati sare pe deasupra si serviti ca garnitura.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se fac mititeii de casa ;)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

31.05.2018, 12:21

Wow !!! Super prezentare !!!

Xandrinne 1

01.05.2019, 14:13

Îmi place rețeta

Sidy 1

12.12.2019, 14:35

Maine dimineata asta avem la micul dejun !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti in vas roman