Cum se face sucul de rosii

de Adi in Bulion, 20 Aug 2017 | 14713 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Ieri mi-am petrecut ziua preparand un suc de rosii tare gustos, din rosii de gradina si ardei copti.
Meri a preparat ketchup, iar eu m-am delectat cu acest suc de rosii mai simplu.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg rosii de gradina coapte
  • 5 kg ardei capia copti
  • sare dupa gust (3 linguri)
  • zahar dupa gust (300 g)
  • piper
  • cimbru
  • busuioc uscat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Rosiile bine spalate si curatate de cotoare se toaca in bucati mai mici si se trec prin masina de tocat si separator de seminte (daca avem).

Noi nu am avut, dar ne-am folosit de o sita deasa.

Se pun la fiert intr-un vas incapator, la foc mare pentru inceput, iar apoi, dupa ce incep sa fiarba, se reduce focul la mediu.

Se lasa sa fiarba pana scad aproape de jumatate, fara a adauga nimic in ele.

Ardeiul copt si curatat, se toaca in cuburi, apoi se trece prin blender si se adauga peste rosii.

Se lasa sa fiarba aproximativ o ora, timp in care sucul de rosii incepe sa se ingroase.

Dupa acest interval, se adauga o priza de sare, una de zahar si o parte din condimente.

Se amesteca intens, pana la diluarea zaharului si a sarii, apoi se gusta sucul de rosii si se completeaza cu inca o priza de sare și una de zahar, plus condimente, daca mai este cazul.

Se sterilizeaza sticlele si se pune sucul de rosii fierbinte in ele, dupa care se invelesc sticlele in paturi pentru a nu se raci brusc.

Este foarte bun, usor dulce si condimentat, mie imi place sa-l beau simplu. :)

 

TIPS-URI

1

Condimentele se vor adauga in functie de gustul fiecaruia, cam cu 15 minute inainte de stingerea focului, pentru a-si pastra aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Adi 1

20.08.2017, 22:11

Multumesc frumos!

elucubratiiculinare 1

22.08.2017, 08:40

Panacris 1

02.09.2020, 19:46

Bun, bun! Intrebare, ardeii kapia, sunt dejaa copti si curatati la ingrediente??? Sau cele 5 kg de ardei kapia se vor coace si ce se obtine dupa curatare se pun in sosul de rosiii??? Multumesc! Ma tenteaza reteta asta minunata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii