Cum se pune varza la murat

de elucubratiiculinare in Muraturi, 30 Oct 2012 | 16205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25-30 bucati varza,
  • crengi uscate de marar,
  • boabele de la un stiulete de porumb,
  • 4 radacini de hrean,
  • 2 gutui,
  • ~ 3kg sare grunjoasa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se pune varza la murat:

Varza trebuie luata cu vreo 2-3 zile inainte sa va apucati sa o puneti la butoi.

Se inlatura primele 2-3 foi, scoatem miezul si se umple locul liber cu o lingurita de sare grunjoasa.

Inainte sa asezam varza in butoi punem un furtun, pentru ca varza trebuie vanturata (este mult mai simplu cu un furtun, decat sa scoatem apa din butoi si sa o vanturam).

Asezam verzele in butoi cu partea cu sare in sus.

Adaugam hreanul, gutuile taiate in patru, porumbul boabe si crengile uscate de marar deasupra.

Acum trebuie umplut butoiul cu apa si potrivit de sare. La 10 litri de apa adaugam 500 g cu sare.

Se umple butoiul cu apa, punem capacul, pana a doua zi cand trebuie vanturata, se sufla in furtun de cateva ori.

Se repeta operatia vreo cateva zile, depinde de voi cat aveti chef.

Acum nu avem decat sa asteptam vreo 2-3 saptamani pana se acreste.

Depinde de temperatura unde este depozitata, de cat de repede se acreste.

 

COMENTARII (30)

elucubratiiculinare 1

13.11.2012, 16:03

Nici eu nu stiam de sfecla rosie

mihaelakitana 1

18.11.2012, 18:06

daca nu a-ti pus varza inca, incercati sa puneti si busuioc in butoi anul asta, va iesi mult mai limpede

elucubratiiculinare 1

18.11.2012, 22:27

mihaelakitana poate la anul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L