Cupcakes cu banane si ciocolata

de Miha in Prajituri, 27 Sep 2010 | 4949 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata lapte
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 banana
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru ornat:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • bilute de ciocolata
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu banane si ciocolata:

Ciocolata o topim impreuna cu untul la foc mic sau la microunde, cum ne este mai usor. Lasam la racit, apoi adaugam zaharul si mixam energic. Urmeaza ouale pe rand, mixand foarte bine dupa fiecare. Cand terminam de mixat ouale, compozitia trebuie sa-si fi dublat volumul. Adaugam banana pasata cu furculita. Daca nu aveti mofturosi prin zona o puteti pune taiata bucatai mai mari. :) Turnam laptele, omogenizam si incorporam faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine un aluat ca pentru chec, de consistenta unei smantani groase.

Punem aluatul in forme, le umplem pe 3/4 si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc, in jur de 20-25 de minute, in functie de cuptor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema se prepara inainte de a incepe prepararea prajiturelelor.

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida. Se da la frigider pentru cateva ore. Cand s-a racit foarte bine si s-a intarit se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa si ciocolatoasa. :)

Crema obtinuta o punem intr-un pos si ornam dupa preferinta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cupcakes cu banane si ciocolata-0
Cupcakes cu banane si ciocolata-1

COMENTARII (44)

Miha 1

29.09.2010, 09:54

Ce sa-ti dau Ela?

Miha 1

29.09.2010, 09:55

Nadina, tu ai scris de 2 ori, eu am adunat 10 furculite.

monik80 1

21.03.2015, 07:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04