Cupcakes cu caramel

de Poliana in Prajituri, 10 Mai 2014 | 7332 vizualizari

 

Aceste briose sunt extrem de bune, au in compozitie caramelul pe care probabil ca multi dintre voi il adora. Sunt simple si delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Cupcakes
  • 80 gr unt
  • 2 oua mari
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 220 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 100 gr caramel
  • Frosting
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 70 gr caramel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu caramel:

Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Incorporam si caramelul si mixam pana la omogenizare. Caramelul trebuie sa fie preparat dinainte iar o reteta buna de caramel gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-dovleac-caramel-si-ciocolata-39668.html.

Laptele il amestecam cu extractul de vanilie. Separat amestecam cu un tel faina cu sarea si praful de copt. Peste compozitia de unt si oua punem jumatate din cantitatea de faina si mixam usor pana la omogenizare, turnam jumatate din ingredientele lichide si omogenizam. Procedam la fel si cu ingredientele ramase. 

Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim 12-16 forme de briose. Eu am facut 16 pentru ca imi place sa le fac mai mici.
Coacem prajiturelele timp de 18-20 de minute, pana cand cresc frumos si trec trestul cu scobitoarea. Scoatem briosele pe un gratar la racit si ne ocupam de decor.

Crema de branza, la temperatura camerei, o mixam bine cu caramelul pana cand obtinem o compozitie omogena. Separat mixam untul, care trebuie sa fie foarte moale, cu zaharul pudra pana cand devine cremos. Adaugam treptat crema de branza peste unt si mixam la viteza medie pana cand obtinem un amestec fin. Daca se taie crema, atunci putem sa o incalzim timp de 20 de secunde la microunde si sa continuam mixarea apoi. Dam crema la rece pentru jumatate de ora apoi ornam cupcakes cu ea dupa preferinta si inspiratie.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Pushaa 1

03.08.2014, 20:32

Oana 1

03.08.2014, 23:23

Maine, maine, dar sa-i zicem de azi: La multi aaani!

Ancutsa 1

04.08.2016, 19:29

Foarte frumoase briosele tale! La multi ani fericiti si dulci!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere