Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie

de simonacallas in Prajituri, 19 Mar 2014 | 4207 vizualizari

 

Cupcake – prăjiturica fermecătoare, coaptă individual, îmbrăcată în hârtie colorată şi decorată cu un moţ din cremă de unt, frişcă, ciocolată ori bezea – reprezintă unul dintre deliciile „cofetărelii” contemporane. Cea mai veche menţionare scrisă despre cupcakes apare într-o carte de bucate din 1828. La acea vreme, pentru că nu se inventase încă tava pentru brioşe, prăjiturelele erau coapte în mici cupe din ceramică, de aici provenind denumirea „cupcakes”.

Astăzi, cupcake înseamnă orice prăjitură de dimensiunea unei ceşti de ceai. Ingredientele obişnuite pentru cupcakes sunt unt, zahăr, ouă, făină. Simple sau umplute; cu ciocolată ori cu fructe, într-o mare varietate de arome şi culori, cupcakes rămân prinţesele lumii deserturilor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cupcakes:
  • ● 250 g făină
  • ● 175 g zahăr
  • ● 250 ml lapte
  • ● 90 ml ulei
  • ● 2 ouă
  • ● 1 plic praf de copt
  • ● 2 linguri cacao
  • ● 150 g ciocolată rasă
  • ● arome după gust (esenţă de rom, coajă portocală/lămâie)
  • Pentru frosting:
  • ● 250 g zahăr pudră
  • ● 80 g unt la temperatura camerei
  • ● 25 ml lapte integral
  • ● 2 picături extract de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie:

Într-un vas se amestecă ingredientele lichide (lapte, ouă, esenţă, ulei). În alt vas se amestecă ingredientele solide (făina, praful de copt, cacao, zahăr, ciocolată).  Apoi se combină ingredientele lichide cu cele solide. Compoziţia (care are consistenţa unei smântâne groase), se pune cu lingura în tava de brioşe. Formele trebuie să fie umplute cam 2/3, pentru că vor creşte în cuptor. Se coc la foc potrivit, în cuptorul bine încins dinainte, circa 20 minute.

După ce se răcesc, se ornează cu crema preparată astfel: 

 Zahărul se mixează bine cu untul la viteză medie. Apoi se coboară viteza mixerului şi se adaugă laptele, cu lingura, amestecând cu grijă. După ce s-a adăugat tot laptele, se creşte viteza de mixare la maxim şi se continuă amestecarea (cel puţin 5 minute) până când crema devine spumoasă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

21.03.2014, 16:47

si frumoase si gustoase

simonacallas 1

22.03.2014, 23:13

Corinuta
Laura

Adele 1

25.03.2014, 19:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata (reteta video)