Cupcakes cu ciocolata si frisca

de Criss in Prajituri, 24 Oct 2011 | 3654 vizualizari

 

Reteta de la Gaby_d. Merci Gabita, pupici.
(eu i-am schimbat doar denumirea, le-am zis cupcakes ca nu prea seamana cu madlemele. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • -3 oua 
  • -200 g faina 
  • -100 gr zahar pudra 
  • -o lingurita praf copt 
  • -100 gr unt moale 
  • -60 ml lapte
  • Pentru sirop:
  • -100 ml apa
  • -1 lingura cu varf zahar
  • -esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • -crema ganache de ciocolata obtinuta din 90 g ciocolata amaruie (Kandia am pus eu) si 150 ml frisca
  • -150 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu ciocolata si frisca:

Se pun toate ingredientele intr-un bol si  se mixeaza.Rezulta un amestec cremos, lucios. (vezi poza)

Compozitia rezultata se repartizeaza uniform in formele de vriose in care am pus cosulete de hartie. Din aceasta cantitate ies fix 12 bucati. Se coc briosele 25 minute, apoi se scot, se lasa sa se raceasca.

Cu un bat de frigarui am intepat din loc in loc briosele :) si le-am insiropat. Le-am ornat cu crema ganache si cu frisca, apoi fiindca am gasit niste resturi de ciocolata cu lapte, am topit-o, am pus-o intr-o punga si am spritat ciocolata peste briosele motate. :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cupcakes cu ciocolata si frisca 130606
retete culinare - Cupcakes cu ciocolata si frisca 130607
retete culinare - Cupcakes cu ciocolata si frisca 130608
retete culinare - Cupcakes cu ciocolata si frisca 130609
retete culinare - Cupcakes cu ciocolata si frisca 130610
retete culinare - Cupcakes cu ciocolata si frisca 130611

COMENTARII (21)

Criss 1

25.10.2011, 08:46

Multumesc dragele mele.

MIUTA 1

28.10.2011, 15:08

Wauuuu

Criss 1

28.10.2011, 15:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!