Cupcakes cu ciocolata si visine din visinata

de Criss in Prajituri, 15 Noi 2013 | 5995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -3 oua
  • -100 g zahar
  • -180 g faina
  • -2-3 linguri cacao
  • -100 g unt moale
  • -60 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingurita praf de copt (merge un plic intreg ca ies mai pufoase)
  • Crema ganache:
  • -100 g ciocolata neagra (Laura)
  • -50 g ciocolata cu lapte (Laura)
  • -250 ml frisca lichida + visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu ciocolata si visine din visinata:

Pentru cupcakes, nimic mai simplu, punem intr-un bol toate ingredientele le batem cu mixerul pana rezulta o compozitie cremoasa si lucioasa. In tava de briose punem cosulete de hartie si in fiecare punem cam 2 linguri din aceasta compozitie. Mai punem deasupra 3-4 visine din visinata si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.

Intre timp, topim pe bain-marie ciocolata in 150 ml frisca, pana se dizolva ciocolata. O lasam sa se raceasca in frigider aproximativ 2 ore, dupa care batem crema cu mixerul, adaugand in fir subtire si restul de 100 ml frisca ramasa. 

Pensulam prajiturelele cu visinata, apoi spritam pe fiecare cate un motz generos de crema ganache.  Cam asta e tot, sunt bune, dulci, usor insiropate si alcoolizate, deci nu mancati prea multe ca s-ar putea sa va imbatati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu ciocolata si visine din visinata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu afine