Cupcakes cu crema de mure

de Miha in Prajituri, 21 Dec 2014 | 871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 4 oua mici
  • 150 g iaurt de baut
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de lamaie
  • Pentru crema:
  • ~100 g mure
  • 1 lingura zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu crema de mure:

Branza se mixeaza cu zaharul, untul topit si esenta pana obtinem o crema fina. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Vom obtine o crema pufoasa in care vom incorpora usor iaurtul de baut. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Compozitia obtinuta o punem in forme de briose.

Dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-40 de minute, pana briosele se rumenesc usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema:

Murele le punem intr-o craticioara cu o lingura de zahar. Punem la foc mic si fierbem pana scade toata zeama lasata de fructe. Dam deoparte si lasam la racit.

Smantana pentru frisca se bate pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se mixeaza pana frisca se intareste si devine pufoasa. Incorporam “gemul” de mure foarte bine racit, amestecand usor cu o spatula.

Punem crema intr-un posh si ornam briosele racite.

 

RETETA IN IMAGINI

Cupcakes cu crema de mure-0
Cupcakes cu crema de mure-1
Cupcakes cu crema de mure-2
Cupcakes cu crema de mure-3

COMENTARII (17)

Ksenya 1

22.12.2014, 10:25

ce bine arata!

Rocsi 1

22.12.2014, 22:01

Venii sa servresc si eu!

mirela0911 1

28.12.2014, 09:08

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04