Cupcakes cu lamaie si topping de ciocolata alba

de Brindusa in Prajituri, 27 Ian 2010 | 2629 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 24 cupcakes

  • 300 g unt
  • 300 g zahar
  • 5 oua
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • putina vanilie
  • 2- 3 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 200 g ciocolata alba, pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu lamaie si topping de ciocolata alba:

Incalzeste cuptorul la 180 grade. Pune hartii in 24 forme mici de cupcakes.

Amesteca untul taiat cubulete cu zaharul, pana se face ca o spuma. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Pune vanilia, zeama si coaja de lamaie si amesteca.

Cerne faina printr-o sita impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Adauga-le in compozitia cu oua si amesteca pana se omogenizeaza.

Cu lingurita pune compozitia in forme, cam 2/3 pentru ca ele cresc. Pune-le in cuptor, chiar si pe 2 nivele. Lasa-le cam 20 minute, sau pana cand scobitoarea iese curata.

Pune ciocolata taiata mic intr-un castron, iar castronul in apa fierbinte. Topeste ciocolata si unge cu ea prajiturile. Pune deasupra bomboane colorate.

 

 

COMENTARII (8)

Rocsi 1

27.01.2010, 14:19

arata bine si sunt convinsa k sunt delicioase....

Brindusa 1

27.01.2010, 20:47

dragile mele colege virtuale, va trimit niste prajituri pe masura (adica virtuale)

ionela2682 1

11.02.2010, 12:33

ce vesele par! mai ai? astept.......

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55