Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone

de Brindusa in Prajituri, 21 Mar 2012 | 3526 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua, separate
  • 300 g unt moale
  • 100 g migdale decojite
  • 200 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri esenta de vanilie facuta in casa
  • 200 g ciocolata neagra, taiata marunt
  • Pentru frosting
  • 200 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • colorant alimentar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone:

Aureste putin migdalele in cuptor. Dupa ce s-au racit bine macina-le nu foarte mic.

Bate bine albusurile cu un praf de sare,

Intr-un castron mare mixeaza untul cu zaharul 2-3 minute, pana devin ca o crema. Adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Amesteca.

Intr-un castron amesteca faina, praful de migdale si praful de copt. Amesteca in crema de unt 1/3 din fainuri. Pune apoi 1/2 de lapte. 1/3 de faina, restul de lapte si resul de faina, amestecand dupa fiecare cat sa se omogenizeze, nu mai mult. Amesteca si fulgii de ciocolata.

Si acum urmeaza intrebarea: Dar cu albusurile ce faci? In general la cupcakes ouale se pun intregi. Dar eu m-am hotarat sa schimb putin, asa ca la sfarsit se adauga albusurile care se amesteca usor cu o spatula. Bun, si care e diferenta? Diferenta nu se vede, dar o veti simti cand veti manca cupcakesurile astea. Sunt foarte pufoase si aerate.

Coca se pune in hartii speciale, in tavi speciale. Se coc 15 minute la 180C. Se scot din tava si se racesc pe un gratar metalic.

Dupa ce s-au racit definitiv, se ung cu frosting. Mie nu-mi place crema de unt care acompaniaza de obicei aceste prajiturele. De aceea m-am oprit la o crema de branza, mult mai lejera si care se face foarte simplu. Pur si simplu se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, apoi se coloreaza. Si se orneaza. Scuzati tehnica mea, dar inca ma imprietenesc cu aparatura :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

mirela0911 1

21.03.2012, 22:41

Ce frumoase sunt!

Angelina_Elena 1

21.03.2012, 22:41

cat de bine arata,si ce bune trebuie sa fie!

MIUTA 1

22.03.2012, 12:32

Foarte frumoase si super bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu sirop de portocale