Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone

de Brindusa in Prajituri, 21 Mar 2012 | 1758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua, separate
  • 300 g unt moale
  • 100 g migdale decojite
  • 200 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri esenta de vanilie facuta in casa
  • 200 g ciocolata neagra, taiata marunt
  • Pentru frosting
  • 200 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • colorant alimentar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone:

Aureste putin migdalele in cuptor. Dupa ce s-au racit bine macina-le nu foarte mic.

Bate bine albusurile cu un praf de sare,

Intr-un castron mare mixeaza untul cu zaharul 2-3 minute, pana devin ca o crema. Adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Amesteca.

Intr-un castron amesteca faina, praful de migdale si praful de copt. Amesteca in crema de unt 1/3 din fainuri. Pune apoi 1/2 de lapte. 1/3 de faina, restul de lapte si resul de faina, amestecand dupa fiecare cat sa se omogenizeze, nu mai mult. Amesteca si fulgii de ciocolata.

Si acum urmeaza intrebarea: Dar cu albusurile ce faci? In general la cupcakes ouale se pun intregi. Dar eu m-am hotarat sa schimb putin, asa ca la sfarsit se adauga albusurile care se amesteca usor cu o spatula. Bun, si care e diferenta? Diferenta nu se vede, dar o veti simti cand veti manca cupcakesurile astea. Sunt foarte pufoase si aerate.

Coca se pune in hartii speciale, in tavi speciale. Se coc 15 minute la 180C. Se scot din tava si se racesc pe un gratar metalic.

Dupa ce s-au racit definitiv, se ung cu frosting. Mie nu-mi place crema de unt care acompaniaza de obicei aceste prajiturele. De aceea m-am oprit la o crema de branza, mult mai lejera si care se face foarte simplu. Pur si simplu se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, apoi se coloreaza. Si se orneaza. Scuzati tehnica mea, dar inca ma imprietenesc cu aparatura :)

 

COMENTARII (18)

mirela0911 1

21.03.2012, 22:41

Ce frumoase sunt!

Angelina_Elena 1

21.03.2012, 22:41

cat de bine arata,si ce bune trebuie sa fie!

MIUTA 1

22.03.2012, 12:32

Foarte frumoase si super bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04