Cupcakes cu rahat

de Catalina L in Dulciuri, 3 Apr 2015 | 2780 vizualizari

 

Rahatul sau "rahatul turcesc" este un sortiment de dulciuri originar din Turcia făcut din zahăr, arome alimentare și amidon.
În țara de origine, acest produs este cunoscut sub numele de lokum [loˈkum] sau (arhaic) ca rahat lokum, fiind un produs foarte popular în tot spațiul balcanic. Rahatul are o consistență similară cu a jeleului, fiind însă mai solid, mai lipicios și mai opac. În România a fost introdus în secolul al XVIII-lea, alături de bragă, nugă și baclava, întâi prin intermediul Fanarioților, negustorilor din Levant și Constantinopol, devenind apoi unul din produsele caracteristice pentru bâlciurile și târgurile muntene de secol XVIII-XIX.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 70 gr zahar
  • 10 cl de lapte
  • 7 cl ulei
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 50 gr rahat
  • arome ( coaja de lamaie, vanilie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu rahat:

Am folosit aceeasi bază ca si pentru Prajitura cu cirese  sau  Chec cu fructe in sirop.....

Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare.

Se adauga faina, praful de copt si aromele si se mixeaza bine.
Se taie rahatul in bucatele mici.

Se incorporeaza 2/3 din cantitatea de rahat in compozitie si se amesteca.
Umplem pe jumatate formele de cupcake cu  compozitie. Presarati deasupra rahatul care a ramas.

Dam la cuptor pentru 20 de minute. Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte.

Se decoreaza cu zahar pudra sau nuca de cocos.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

Catalina L 1

03.04.2015, 20:27

miki_a 1

04.04.2015, 09:41

Imi place ce ai facut!

Rocsi 1

04.04.2015, 20:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu rahat si ciocolata