Cupcakes cu sfecla si rodie

de mimmi in Prajituri, 15 Feb 2012 | 1266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 10 muffins
  • 100 g faina alba,
  • 150 g zahar,
  • 1ou,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 170 g piure de sfecla,
  • 2 linguri ulei,
  • Pentru crema
  • sucul de la 1 rodie (150 ml ),
  • 150 ml apa,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 40 g amidon alimentar,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu sfecla si rodie:

Mixam oul cu zaharul,adaugam uleiul,un praf de sare,scortisoara si mixam inca un minut. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste ou,mixand pana devine o compozitie omogena. Acum adaugam piureul de sfecla(curatam o sfecla rosie,o taiem cubulete si o punem la fiert pentru cca 30 de minute,sau pana se inmoaie),amestecam cu dosul unei linguri de lemn. Turnam compozitia in forme de muffins si le dam la cuptor pentru cca 30 de minute. Intre timp pregatim crema: Punem 150 ml apa cu 3-4 linguri de zahar dupa gust. Intr-un pahar amestecam sucul de rodie cu amidonul,cand s-a topit zaharul,adaugam amestecul de amidon si amestecam pana se ingroasa. O lasam la racit dupa care ornam cu aceasta crema muffins-urile Decoratiunile le-am facut din ciocolata topita

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cupcakes cu sfecla si rodie 147101
retete culinare - Cupcakes cu sfecla si rodie 147102
retete culinare - Cupcakes cu sfecla si rodie 147103
retete culinare - Cupcakes cu sfecla si rodie 147104
retete culinare - Cupcakes cu sfecla si rodie 147105

COMENTARII (13)

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 09:08

wow superrr

Rocsi 1

16.02.2012, 10:50

frumoase foc!!!

mimmi 1

16.02.2012, 12:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: