Cupcakes cu visine si crema de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 16 Feb 2013 | 1807 vizualizari

 

Sunt niste cupcakes-uri atat de bune si aromate.Am facut putin crema cam groasa si neavand un pos bun ci numai o seringa din aia de ornat, a iesit cam greu crema si are un aspect putin inestetic consider eu.In rest au iesit delicioaseeee tare!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru cupcakes:
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 80 gr unt
  • 1 cana lapte
  • 320 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite zahar cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • visine fara samburi
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 ml frisca lichida
  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri branza de vaci cremoasa
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu visine si crema de ciocolata:

Crema:

Intr-o cratita cu fundul mai gros punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Amestecam mereu cu o lingura si cand ciocolata este topita, tragem cratita de pe foc si o dam la rece. O lasam pana se intareste bine, apoi o mixam. Incorporam zaharul pudra, branza de vaci si esenta de rom.

Cupcakes:

Topim untul si il lasam sa fie rece. Intr-un bol mixam ouale (de la tempetarura camerei) cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul, apoi laptele treptat. Punem praful de copt, coaja rasa de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie. La final dam drumul fainii in ploaie si mixam pana obtinem un aluat mai grosut decat cel de pandispan.

Intr-o tava de briose punem hartiute si le umplem pe 3/4 cu compozitia pregatita mai sus. Deasupra asezam visine, apoi introducem tava in cuptorul incins. Le lasam cam 35 de minute pana sunt putin aurii, dar coapte (facem testul cu scobitoarea). Le scoatem cand sunt gata si le lasam sa se raceasca.

Din aceasta compozitie am obtinut 21 de bucati.

Le intepam cu furculita din loc in loc si le insiropam putin (doar daca doriti, eu am facut un sirop din apa, zahar pudra, esenta de rom). Punem crema inr-un pos (poate aveti unul bun sa va iese frumos ornatul) si cu ajutorul lui punem crema peste cupcakes-uri.

Le dam la rece, apoi putem servi.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cupcakes cu visine si crema de ciocolata 204970
retete culinare - Cupcakes cu visine si crema de ciocolata 204971
retete culinare - Cupcakes cu visine si crema de ciocolata 204972
retete culinare - Cupcakes cu visine si crema de ciocolata 204973

COMENTARII (48)

Rocsi 1

17.02.2013, 13:25

Dia pai sunt sincer?Ce era sa zic ca sunt cele mai superbe, minunate cupcakes-uri ornate?Mai asa este de obicei primeaza gustul asa zic si eu, dar mi-ar placea sa mai le fac si foarte aspectoase si aratoase

diaconta 1

17.02.2013, 13:27

Cui nu i-ar place sa fie aproape perfecte si ca aspect,dar nu ne iese intotdeauna

Rocsi 1

17.02.2013, 22:05

Nu stiu de ce, dar imi doresc mult sa avansez in ultima perioada, dar cred ca e dorinta prea mare si de asta nu prea iese

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L