Cupcakes Tiramisu

de deyutzky in Prajituri, 1 Feb 2014 | 1253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 bucati:
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 125 g faina
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Sirop:
  • aprox 300 ml cafea pregatita indulcita
  • Crema:
  • 200 gr mascarpone
  • 4-5 linguri zahar pudra sau dupa gust
  • 200 ml frisca lichida
  • 1/2 plic intaritor pentru frisca
  • cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes Tiramisu:

Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pana cand compozitia devine pufoasa.

Se adauga treptat ouale si faina (amestecata cu praful de copt) pana cand se termina cantitatea de faina.

Adaugam laptele si esenta de vanilie si mixam pana la omogenizare.

Punem hartiutele de briose in adanciturile tavii si umplem pe 3/4 fiecare hartie cu compozitia obtinuta.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox 20-25 de minute pana cand se rumenesc si trec testul cu scobitoarea. Focul cuptorului va fi mic-meciu.

Dupa ce sunt gata se scot din tava si se lasa la racit, apoi se insiropeaza cu cafeaua pregatita.

Crema:

Frisca se mixeaza impreuna cu intaritorul timp de cateva minute pana cand se intareste bine.

Mascarponele se amesteca cu zaharul pudra, iar apoi se incorporeaza in frisca.

Se orneaza cupcakes-urile cu crema obtinuta si se pudreaza cu cacao.

Se pastreaza la loc rece.

 


 

 

RETETA IN IMAGINI

Cupcakes Tiramisu-0
Cupcakes Tiramisu-1
Cupcakes Tiramisu-2

COMENTARII (43)

MIUTA

MIUTA 1

02.02.2014, 17:21

La favorite,va fi urmatorul desert in familia mea!
Super arata

simsim82

simsim82 1

25.02.2014, 14:08

imi plac mult! eu sunt fan cupcakes si m-ai convins, cu siguranta voi incerca reteta!

Giana

Giana 1

22.05.2014, 10:21

Preferatele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!