Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi

de MyCookingLife in Prajituri, 27 Iul 2011 | 2769 vizualizari

 

Odata cu venirea verii, cu greu ne mai apropiem de cuptor, asa ca, deserturile cu fructe, fara coacere sunt perfecte pentru zilele calduroase. Acest desert italian este cat se poate de delicios si arata foarte bine, se prepara simplu si rapid, iar crema este acrisor-dulceaga, motiv pentru care merge de minune cu capsunele.

 

INGREDIENTE

  • 10 piscoturi savoiardi
  • 400 g iaurt slab
  • 120 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 180 g capsuni (eu am pus 250 g)
  • 1 lingura zahar
  • 4 capsuni pentru decor
  • 4 frunzulite mici de menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi:

Se spala capsunele si se curata de coditele. Se pun in blender, impreuna cu 1 lingura de de zahar si se mixeaza pana devin crema.

Se freaca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Se bate smantana si se incorporeaza frisca obtinuta in iaurt.

Se taie piscoturile in 3-4. Se inmoaie piscoturile in crema de capsuni. Se monteaza cupele, alternand straturi de piscoturi si crema de iaurt. Se dau la rece, pana in momentul servirii (cel putin 45 minute, ca sa se inmoaie piscoturile).

Se decoreaza cu sferturi de capsuni si frunzulite de menta, inainte de a fi servite.

 

TIPS-URI

1

Capsunile se pot inlocui cu succes si cu caise, piersici sau alte fructe aromate si zemoase.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi 117677
retete culinare - Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi 117678

COMENTARII (29)

MyCookingLife 1

29.07.2011, 23:22

Sunt bucuroasa sa ma alatur voua!

alinutzika 1

09.08.2011, 16:22

tare bun

adry88 1

11.08.2011, 21:29

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S