Cupe cu spuma de cocos si cirese

de alba_zori in Dulciuri, 15 Iun 2013 | 1179 vizualizari

 

O spuma minunat de buna,para e o inghetata,este omogena si fara bucati de cocos rase grosolan in ea,stati linistiti am facut cocosul ras din spuma ca faina atat de fina cu robotul ca sa se simta doar gustul ei decios..si mai ales daca se odihneste la frigider macar 20 minute este extraordinar de buna,serios vorbesc,nu stiu daca ma credeti dar cocosul la cine place poate ca ma crede,e super bun,deci merita incercat.Este foarte rapid de preparat si o delicatesa la masa,mie imi place la nebunie,va pup dulce pe toate bucatarasele harnice!

 

INGREDIENTE

  • Pentru spuma de cocos
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 130 gr zahar
  • 300 gr cocos ras si mixat foarte fin cu robotul
  • 6 gr foi de gelatina
  • un cocos proaspat si laptele lui
  • o sticluta de aroma de rom
  • cacao pentru pudrat
  • cirese pentru decorat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe cu spuma de cocos si cirese:

O reteta foarte simpla si extraordinar de buna,parca ai manca un bounty..deci sa explic in cateva cuvinte cum l-am facut.

Primul pas a fost sa dau prin robot cocosul ras ca sa devina ca o faina.L-am lasat intr-un bol.

Am pus cele 5 albusuri pe baie de aburi cu zaharul si cu un praf de sare si am amestecat pana a facut putina spuma incalzindu-se pana in 40 de grade,adica pana se incalzeste putin,se simte cu degetul ca e cald,nu trebuie sa faca prea multa spuma,asta ca sa fie ouale pasteurizate,sunt mai sanatoase si fara riscuri de vreun fel va garantez.

Am pus apoi ouale intr-un bol mai marisor si am batut cu mixerul pana s-a facut spuma lucioasa si care scrie.Am adaugat faina de cocos amestecand de jos in sus pana la incorporare.Am lasat la frigider bolul pana am pregatit restul.

Am pus foile de gelatina intr-un vas de iena cu apa foarte rece una cate una si am lasat la umflat cam 10 minute,dupa care le-am stors bine in mana.

Am spart cocosul si scos lapele din el,l-am pus intr-o craticioara cu foile de gelatina stoarse si incalzind putin ca sa se dizolve.a devenit ca un sirop.

Am adaugat acest sirop la inca putin lapte de cocos si apoi cu toata compozitia de albusuri si cocos invartind de jos in sus.

Aceasta compozitie am pus-o in cupe impartind dozajul cat de cat egal,apoi am pudrat cu putin cacao amara,am ras cu o razatoare mica niste ciufuri de cocos proaspat deasupra,apoi am spalat niste cirese,le-am sters de apa si le-am aranjat in cerc la bordurile cupelor.

Le-am lasat la frigider putin ca sa se intareasca mai bine gelatina si..astfel cocosul este mai delicios,racoritor,ca un bounty..serios!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236735
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236736
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236737
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236738
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236739
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236740
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236741
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236742
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236743
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236744
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236745
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236746
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236747
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236748
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236749
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236750
retete culinare - Cupe cu spuma de cocos si cirese 236751

COMENTARII (21)

alba_zori 1

15.06.2013, 19:16

multumesc fetele mele dragi,va pup

mena29 1

01.07.2013, 14:14

Aurelia 07_07 1

01.07.2013, 14:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29