Cupe pentru inghetata / crema

de _Alina_ in Dulciuri, 15 Iun 2012 | 4592 vizualizari

 

Dragilor, iata si retea cosuletelor in care am pus inghetata!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana faina integrala de orez
  • 2 cani faina de grau
  • 5 g praf de copt
  • 2 lg de smantana
  • 60 g nuca de cocos
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • coaja de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe pentru inghetata / crema:

1. Laptele si zaharul le amestecam si le punem intr-o cratita pe foc mic (pana ce fierb).

2. Turnam laptele fierbinte peste faina de orez si amesetcam bine.

3. Adaugati si o cana de faina de grau.

4. Puneti smantana, nuca de cocos, coaja de lamaie in compozitie si amestecati bine.

5. Puneti si cealalta cana de faina amestecata cu praful de copt si framantati bine.

6. Infoliati aluatul si dati la frigider 60 min.

7. Scoateti aluatul si formati bile cu diam. de 5-7 cm.

8. Puneti bila de aluat intre 2 foi de pergament si aplatizati-o cu sucitorul

9. Foaia de aluat o puneti pe dosul unor forme de briose unse si tapetate cu faina (eu am forme de silicon :P)

10. Dati in cuptorul preincalzit la 200 °C 10-15 min.

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus ies cam 20 de cupe cu diametrul de 8 cm. Din jumatate de aluat mi-au iesit 10 bucati :D, iar din restul am facut biscuiti :P

2

Puteti sa le umpleti cu orice fel de crema :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe pentru inghetata / crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:19

Madi ma bucur ca iti plac.

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:20

Ana

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:21

Simona sa stii ca-s tare bune si goale, dar mult mai bune pline

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ricotta si stafide