Cupola cu branza

de anca_rm in Prajituri, 5 Mar 2014 | 616 vizualizari

 

Rapid si doar atat

 

INGREDIENTE

  • 8 buc piscoturi
  • 0.5 kg branza vaca sau ricotta
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1pahar vin alb sec
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu branza:

Intr-un castron mai mic asezam  in asa fel incat sa acoperim fundul castronului piscoturile pe care le-am inmuiat innainte in vin alb .

Branza o zdrobim bine cu furculita sau cu blenderul , punem in ea zaharul (gutati dup ace amestecati bine , deoarece poate nu e sufficient de dulce ) , daca mai trebuie mai adaugati zahar .

O impartim in jumate . O jumate o punem peste piscoturile deja asezate in castron si nivelam si presam usor . In cealalta jumate punem cacao si o amestecam bine .

O punem sip e aceasta in castron , nivelam si presam . Deasupra punem piscoturile ramase si inmuiate in vin . Apasam bine , insa trebuie sa avem grija sa nu rupem piscoturile  si dam la frigider pana se raceste.

Inainte de servire rasturnam compozitia din castron pe un platou , pudram cu cacao si taiem .

 

P.S. Folositi un castron mai mic , ca sa aveti inaltime la acest desert . Mie mi-au iesit 6 felii cam de 100 gr bucata . 

 

TIPS-URI

1

piscoturile se pot inmuia in suc de compot sau orice va place

RETETA IN IMAGINI

Cupola cu branza-0
Cupola cu branza-1
Cupola cu branza-2
Cupola cu branza-3
Cupola cu branza-4
Cupola cu branza-5

COMENTARII (17)

mihaelar63

mihaelar63 1

06.03.2014, 02:22

Ce bun !!!

anca_rm

anca_rm 1

06.03.2014, 09:35

multumesc dragilor

_Alina_

_Alina_ 1

06.03.2014, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12