Cupola cu fructe si frisca

de Criss in Torturi, 6 Oct 2011 | 3635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -3 oua
  • -160 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingura rasa de faina
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -300 ml lapte
  • -1 plic gelatina
  • -300 ml frisca
  • -1 cutie compot de ananas
  • -cateva capsuni
  • -1 banana
  • -1 pachet mic de piscoturi
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu fructe si frisca:

Gelatina o punem la inmuiat in sirop de la compot. Capsunile le-am taiat in 4 si am pus peste ele o lingura de zahar sa se inmoaie putin si sa se indulceasca, pentru ca desi sunt frumoase si mari , sunt destul de tari si n-au niciun gust.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina, coaja de lamaie si laptele si se fierb la foc mic amestecanf in continuu sa nu se prinda.

Cand crema e fiarta se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata gelatina, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se pune crema la frigider si cand s-a racit (atentie sa nu se intareasca!) se adauga frisca batuta si fructele taiate cubulete.

In bol punem folie alimentara si asezam rondelele de ananas, una pe mijloc si 5 pe peretii vasului. In mijlocul rondelelor punem cubulete de capsuni iar intre rondele asezam piscoturi insiropate.

Umplem bolul cu crema si deasupra asezam un strat de piscoturi insiropate. Acoperim cu folie si lasam in frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Criss 1

07.10.2011, 08:34

Dia chiar nu-ti plac bananele? Curios. In schimb mie imi plac la nebunie.

diaconta 1

07.10.2011, 09:23

chiar nu-mi plac
sper ca Motanul sa nu fie dezamagit ca ai taiat banana bucati

adry88 1

07.10.2011, 15:49

ce fain arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort hochei a la Mihaela Balan