Cupola cu portocale

de Lavinia in Torturi, 19 Noi 2015 | 1375 vizualizari

 

Usoara,pufoasa si plina de aroma !!!

 

INGREDIENTE

Rulada:

  • 5 oua medii
  • un praf de sare
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri gem de caise

Blat de baza:

  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita coaja de portocale

Orange curd:

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • zeama de la o portocala
  • 30 g unt

Crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • orange curd
  • 2 lingurite gelatina+2 linguri de apa rece
  • 1 lingurita vanilie

Strat ciocolata:

  • 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 50 ml frisca lichida

Extra:

  • 2 linguri gem de caise
  • 150 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plic tort gelee

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu portocale:

Rulada:

Bate albusurile spuma cu un praf de sare ,adauga treptat zaharul si zaharul vanilat ,si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga galbenusurile ,si mai mixeaza cateva secunde.

Cu ajutorul unei palete ,incorporeaza treptat faina ,cu miscari largi.

La final adauga coaja de portocala.

Tapeteaza o tava 40/30 cm cu hartie de copt,toarna aluatul si niveleaza.

Baga tava la cuptor pentru 15-18 minute (testul scobitorii)

Tapeteaza o hartie de copt cu zahar pudra,pune rulada pe ea si dezlipeste hartia de copt.

Ruleaza cu grija si lasa rulada la racit.

Unge blatul racit cu gem de caise,ruleaza strans si da rulada la frigider .

Intre timp prepara la fel blatul de baza .(intr-o tava de 20 cm)

Pentru orange curd ,amesteca toate ingredientele intr-o craticioara.

Pune craticioara pe baie de aburi ,amestecand energic pana se ingroasa .

Lasa-l la racit.

Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 minute,apoi topeste-o pe baie de abur sau microunde(atentie sa nu fiarba)

Mixeaza frisca pana prinde volum .

Adauga gelatina peste orange curd si amesteca bine.

Adauga treptat din orange curd peste frisca mixand bine pana obtii o crema fina si aerata.

Taie rulada in felii de cca 1 cm .

Tapeteaza un vas rotund(25 cm) cu folie.

Acopera forma cu feliile de rulada si toarna crema.

Da la frigider pana se intareste usor crema.

Topeste ciocolata cu frisca lichida si las-o 5-10 min la racit.

Adauga peste crema ciocolata topita,si acopera cu blatul de baza.

Lasa cupola la frigider minim 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.

Intoarce cupola pe un platou si desfa cu grija folia.

Amesteca dulceata de caise cu apa si zaharul .

Strecoara apoi amestecul si adauga tort gelee.

Prepara tort gelee-ul conform instructinilor de pe plic si unge cu el cupola.

Pastreaza cupola la frigider pana in momentul servirii.

 

 

TIPS-URI

1

puteti stropi blatul de baza cu 2-3 linguri de Amaretto

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cupola cu portocale 412768
retete culinare - Cupola cu portocale 412769
retete culinare - Cupola cu portocale 412770
retete culinare - Cupola cu portocale 412771
retete culinare - Cupola cu portocale 412772
retete culinare - Cupola cu portocale 412773
retete culinare - Cupola cu portocale 412774
retete culinare - Cupola cu portocale 412775
retete culinare - Cupola cu portocale 412776
retete culinare - Cupola cu portocale 412777
retete culinare - Cupola cu portocale 412778

COMENTARII (16)

Rocsi 1

19.11.2015, 21:22

Ce desert delicios!

Bya Ralu 1

24.11.2015, 18:54

Lavinia 1

01.12.2015, 16:23

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55