Cupola cu vanilie si caramel

de Lavinia in Torturi, 9 Mai 2013 | 69597 vizualizari

 

A iesit peste masura asteptarilor mele ,super buna si aspectuoasa:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua mici
  • 100 g zahar pudra
  • 4 linguri sirop de caramel
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina

Crema :

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina alimentara(1 plic)
  • 2 linguri esenta de vanilie

Caramel:

  • 5 linguri de zahar
  • 100 ml frisca lichida

Decor:

  • 150 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata alba rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu vanilie si caramel:

Blat:

Am facut un sirop de caramel din 3 linguri de zahar caramelizate si stinse cu 50 ml apa .

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul pudra si am mai mixat 2-3 minute.

Am adaugat galbenusurile ,uleiul ,faina iar la sfarsit siropul caramel racit.

Am tapetat o tava (20 cm ) cu unt si faina si am copt blatul in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute(testul scobitorii).

Crema:

Am fiert galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana s-a topit zaharul.

Am hidratat gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute apoi am adaugato peste galbenusuri si am amestecat pana s-a topit gelatina.

Am batut frisca bine cu esenta de vanilie apoi am adaugat crema de galbenusuri.

Am tapetat un castron/vas (20 cm) cu folie si am pus jumatate din crema.

In cealalta crema am pus crema de caramel racita (am caramelizat zaharul apoi l-am stins cu frisca lichida si am mai fiert 4-5 minute pana a prins consistenta si s-a topit zaharul)

Peste crema de vanilie am pus crema de caramel si am nivelat bine.Am acoperit cu blatul si am dat la frigider pentru minim 3-4 ore.

Am rasturnat cupola pe un platou ,am indepartat folia si am decorat cu frisca batuta bine cu mascarpone si ciocolata rasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226446
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226448
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226449
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226450
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226451
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226452
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226453
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226454
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226455
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226456
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226457
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226458
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226459
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226460
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226461
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226462
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226463
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226464
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226465
retete culinare - Cupola cu vanilie si caramel 226466

COMENTARII (68)

babi5 1

27.01.2014, 14:35

Gicuta69 1

03.09.2014, 16:00

la favorite!!

dantes 1

08.04.2016, 08:57

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S