Curcan ardelenesc

de mihaelar63 in Curcan, 1 Feb 2016 | 1454 vizualizari

 

Carnea de curcan preparata astfel iese foarte frageda. Reteta este simpla, rustica nu necesita manopera dificila. Daca as avea un local as pune-o in meniu. Cu asemenea preparat garantat nu te faci de rusine.


Eu am  preparat curcanul ardelenesc la Multicookerul Philips .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan [1.5 kg ]
  • 1 ceapa tocata
  • 1 tija telina tocata
  • 1 ardei iute rosu taiat rondele
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 crenguta de cimbru
  • 6 catei usturoi
  • 4 linguri ulei [ reteta prevede untura ]
  • 2 pahare moare [zeama de varza acra ]
  • Codite praz - verdeata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan ardelenesc:

  1. Pulpa de curcan curatata si spalata se opareste in apa clocotita.
  2. Am  transferat carnea de curcan in vasul aparatului de gatit.
  3. Am pus in vas legumele si condimentele.
  4. Am adugat zeama de varza si uleiul.
  5. Sarati foarte putin. Zeama de varza este si ea sarata.
  6. Am setat pe functia fry timp de 45 minute.
  7. Timpul a fost suficient ca lichidul sa se evapore.
  8. In ultima parte a prepararii am intors de pe o parte pe alta carnea din cand in cand.
  9. La servire presarati verdeata pentru aspect. Eu am avut codite de praz, pe aproape :d
  10. Pofta buna !!!
 

TIPS-URI

1

Am avut emotiii, ma gandeam ca voi avea o friptura cu gust pregnant de varza murata. Nici gand. Zeama de varza a ajutat la obtinerea unei fripturi incredibil de fragede. Sosul format a avut un gust deosebit de gustos.

2

Sarati foarte puti. Zeama de varza este si ea sarata.

RETETA IN IMAGINI

Curcan ardelenesc-0
Curcan ardelenesc-1
Curcan ardelenesc-2
Curcan ardelenesc-3
Curcan ardelenesc-4
Curcan ardelenesc-5
Curcan ardelenesc-6
Curcan ardelenesc-7
Curcan ardelenesc-8
Curcan ardelenesc-9
Curcan ardelenesc-10
Curcan ardelenesc-11
Curcan ardelenesc-12

COMENTARII (30)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

03.02.2016, 09:38

bun, bun!

mihaelar63

mihaelar63 1

03.02.2016, 13:48

Daniela

marcela1979

marcela1979 1

21.04.2016, 23:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!